Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-07-07
Tävlingssäsongen – så här långt
I och med att Östsvenska Mästerskapen hos Eidfaxi i Eskilstuna var genomförd så var också första delen av årets tävlingssäsong avklarad för Magnús. En säsong där hästarnas prestationer har legat i linje med, eller överträffat, hans egna förväntningar.

Dessförinnan har Magnús deltagit med Hraunar, Aspar och Simon i Isicup och med Simon och Aspar på Sydsvenska Mästerskapen, Stormurs Nationella tävlingar i Toftinge.
Detta har varit Simons debutår på tävlingsbanan och hans utveckling har gått snabbare än vad Magnús hade räknat med. Både mentalt och fysiskt. Poängmässigt hamnade han över 7 i en final. Med en första och en andra plats får han nu ”vila” hemma i hagen genom att ta emot ston för betäckning.

Aspar har också utvecklats fint under vinter och för säsong. Han är stabilare på alla plan – även mentalt. Tidigare samarbetade han inte alltid i tävlingssituationen. Med prestationer som ger poängen ca 7,5 i T2, runt 7 i femgång och i kombination ca 7,30 (världsårsbästa) hade han nått silverplats på VM i Berlin.

Josefins start i T2 med Thór, i Toftinge hos Stormur, resulterade i en andra plats i disciplinen. Trots att detta är hans första säsong som T2 häst. Han har varit etta eller tvåa på alla sina starter. På en av Tysklands största tävlingar (Kronshof i maj) och i internationell konkurrens blev ekipaget två med hela 7,76 poäng i finalen. Ett makalöst facit.

Just i Thór såg Magnús en potential som ridhäst och köpte honom som en eventuell (!) tävlingshäst. Utvecklingen har gått snabbare och är, så här långt, över förväntan. Paralleller kan dras till Lara Balz häst Thrú från Sundäng som tog guld på VM i Berlin. Ett köp som Magnús också förmedlade och där ekipaget tillsammans utvecklats till hög nivå.

Magnús gläds också åt att många av de elever som deltagit i kurser på Brösarpsgården har utvecklats positivt och varit framgångsrika på tävlingsbanorna.
Stallspalt
2014-07-10
Gná fortfarande konvalecent – men på bättringsvägen

2014-07-09
Magnús deltar i grupp om vägval inom FEIF

2014-07-07
Tävlingssäsongen – så här långt

2014-07-01
Prestation och tidigare resultat avgjorde

2014-07-01
Tre av fem hästar i första klass!

2014-05-20
En kortis för din info

Sida << 26 27 28 29 30 >>