Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-05-20
Starten på tävlingssäsongen
–En otroligt bra start på tävlingssäsongen med Simon och Aspar. På SydSvenska Mästerskapen (SSM) kändes Aspar väldigt fin och nu börjar han motsvara mina förväntningar, inleder Magnús. Det kändes att all tid med mycket arbete har gett utdelning.
Det kan man väl lugnt påstå. Med Simon, Hraunar och Aspar lade Magnús beslag på de tre första placeringarna i F1-uttagningen på IsiCup. Svårigheten låg kanske i att välja ut vem av dem som skulle ridas i A-finalen (webbreds anm.).

–Hraunar fungerade också väldigt väl på IsiCup. Det var hans bästa start någonsin så tidigt på säsongen. Och efter vinst i A-finalen lämnade han tävlingsbanorna för den här säsongen och har börjat jobba med betäckningar i Tyskland istället.
Även om Magnús tar en sportslig risk med ett så långt träningsuppehåll för Hraunar är han beredd att bjuda sin duktige hingst på detta.

–Tre till sex månaders vila innebär fyra till sex månaders fokuserad träning för att komma tillbaka till resultat och toppnivå, säger Magnús. Träning och form är färskvara men samtidigt är det viktigt för fertiliteten med ett träningsuppehåll.

–För att återknyta till Aspar och Simon så har båda bra gångarter men man vet inte hur de utvecklas av träningen förrän det kommer till bedömning på tävling. IsiCup var Simons första tävling någonsin och känslan i ritten var mycket bra, fortsätter Magnús. Resultatet blev ju också mycket bra
(Simon vann uttagningen i F1 före(!) Hraunar reds.anm.)

–Kul också att Thór frá Kaldbak tar emot träningen väl och fortsätter att utveckla sig från sin redan höga nivå. Han hade aldrig startat i T2 men får en andra plats redan på IsiCup och vinner sedan samma klass på Sydsvenska Mästerskapen.

– En strålande insats gjorde också Gná som satte nytt svenskt rekord i speedpass på SSM och Margaretehof med 7,32 på en bra passbana. Hon slog därmed sitt eget rekord från VM i Berlin 2013, säger Magnús. Gná har utvecklat både teknik och balans. Hon har en stor potential att gå ännu snabbare.
–Alltid lika spännande att se hur både hästar och ryttare kommer ut från vinterträningen, avslutar Magnús.
Stallspalt
2014-05-20
En kortis för din info

2014-05-20
Starten på tävlingssäsongen

2014-05-08
Josefins sommarkurs är den 5-6 juli

2014-05-01
Fotogalleriet uppdaterat

2014-04-24
Kurser från maj-november är nu på plats

2014-04-23
Några resultat från IsiCuptävlingen på Margaretehof

Sida << 26 27 28 29 30 >>