Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-03-24
Sammanfattning av Brösarpsgårdens Islandshästakademi steg 1 den 3–10 mars 2014
Nu när två veckor gått sedan den sista hästtrailern lämnat gården efter en veckas intensiv träning av ekipagen som deltog i Brösarpsgårdens Islandshästakademi kan det ju vara lämpligt att göra en sammanfattning.

– Det var en trevlig grupp som skapade en bra stämning, säger Magnús. Deltagarna hade mycket blandade erfarenheter – här fanns alla kategorier representerade. Både ganska oerfarna ryttare till elitryttare med stor tävlingsvana.

– De individuella ridpassen nivåanpassades så alla fick egna utmaningar, fortsätter Magnús, men grundstenarna i ridningen är lika för alla.

En av de externa tränarna den här gången var Eyjolfur Isólfsson, mästare från Island, som bedrev undervisning i två dagar och delgav deltagarna sin erfarenhet.
– Under dessa kurser har vi haft möjlighet att presentera de främsta representanterna inom islandshästvärlden för de deltagande ryttarna och därför är jag glad för att Eyjolfur hade möjlighet att komma, säger Magnús.

Magnús är också noga med att poängtera vikten av att själv hålla igång sin egen fysik och kropp och inte bara träna hästens förmåga.
–När din egen grundkondition ökar, ökar också din mentala förmåga. Det är därför Ulf Kämpeback alltid finns med på Brösarpsgårdens Islandshästakademi, menar Magnús. Bättre fysik ger också bättre balans, bättre koordination och bättre förståelse för träning överhuvudtaget. Ulf ställde bland annat en hälsoprofil för alla ryttarna.

Under kursen har deltagarna också undervisats av Gestur Julisson, utbildad veterinär och hovslagare på Island. Under hans överinseende har det diskuterats mycket skoning med fokus på hållbarhet och gångarter.

En av dagarna åkte också hela gänget till Margaretehof för att ta del av passträning på ”riktigt”. Här kunde man på ort och ställe diskutera vilka problem och möjligheter som startboxar ger och med Vera och Josefin som lärare diskuterades också andra specialiteter inom passridningen.

–Avslutningsvis kan sägas att fokus på den här akademin låg på samarbete mellan häst och ryttare. Genom att filma ekipagen under ridpassen, och senare gå igenom filmmaterialet med ryttarna, vill jag åskådliggöra hur hästen tar emot deras hjälper och hur bekväm hästen känner sig med arbetspasset. På samma sätt, med uppspelning av filmen i ultrarapid, visar jag också en del ekipagen från VM i Berlin och Österrike. Det är mycket lärorikt att steg för steg notera vad som händer i samarbetet häst–ryttare, avslutar Magnús.
Stallspalt
2014-04-07
Hyra stuga hos oss under SSM med boxplatser + spabad och 20 minuters resväg från Margaretehof

2014-04-06
Parallellutbildning – fyra dagars passkurs i Tyskland

2014-04-03
Vill du hyra vårt lilla extra hus på gården?

2014-03-28
Hyra häst?

2014-03-24
Sammanfattning av Brösarpsgårdens Islandshästakademi steg 1 den 3–10 mars 2014

2014-03-20
Öppet Hus den 21.4 (Annandag påsk) kl. 11–14.00

Sida << 26 27 28 29 30 >>