Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-03-10
Detta har hänt tidigare i år
Redan i januari började uppföljning av träningarna igen. Både hemma och utomlands. Den s.k. Kadergruppen/den tyska A-gruppen hade genomgång och träning för Magnús i Ellenbach utanför Kassel. Alla fick jobba enligt Skúlasonmetoden med markarbete och Magnús kunde notera skillnaderna mellan hur olika kategorier kunde ta till sig information.

– Unga ryttare har ”mer plats” i sitt medvetande för nyheter. De är inte lika uppfyllda av ”historia, hur man tidigare och alltid annars har gjort” utan tar snabbt till sig ny kunskap för en övning, utvecklar den och genomför den förmodligen bättre än vad jag skulle gjort, tror Magnús. Att undervisa, speciellt yngre, utvecklar mig själv också eftersom jag får nya infallsvinklar.

– Många erfarna ryttare har svårare för ”nyheter”. Inte för att de är ovilliga till utveckling men för att all deras erfarenhet och kunskap inte bara sitter i huvudet på dem utan även i kroppens muskelminne, fortsätter Magnús. För att kunna få in nytt sätt att tänka i sitt medvetande måste man ”tanka ur” något annat.

– Och framför allt måste äldre och erfarna ryttare ha koll på sitt eget redskap, sin kropp. En ökad kroppsvikt och minskad ork kan bli ett hinder vid jämförelse med yngre ryttare. Och det är hela ekipagets förmåga som räknas – inte bara hästens, säger Magnús.
– Jag kan bara gå till mig själv. När jag ibland tittar tillbaka på någon situation kan jag ifrågasätta varför jag handlade på ett visst sätt. För att fortsätta att utvecklas måste jag själv också kontinuerligt både träna fysiskt och mentalt.

Två nya ryttare har också kommit med i A-gruppen. En veteran i islandshästsammanhang, Jolly Schenk, och en yngre ryttare, Christoffer Weiss.

Stallspalt
2014-03-20
Öppet Hus den 21.4 (Annandag påsk) kl. 11–14.00

2014-03-18
Ett stort tack, Hanna!

2014-03-12
Noterat från Schweiz

2014-03-11
En utmanande B-grupp startar upp

2014-03-10
Detta har hänt tidigare i år

2014-03-09
Regelbundna lektioner i mindre grupper

Sida << 31 32 33 34 35 >>