Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-03-04
Framgångar på World Tölt i Odense
Ibland går vi i ”baktakt” så det här vet du förmodligen redan. Inte?
För snart två veckor sedan gick World Tölt i Danmark av stapeln. Av den anledningen lastades några hästar på transporten (i mitten av vecka åtta) för att göra resan från Brösarpsgården till Danmark och Fyn med adress Odense.
Aspar frá Froni, som hade varit med förr, fanns med men där återfanns också två nya förmågor i tävlingssammanhang, Simon frá Efri-Raudalaek och Thór frá Kaldbak.

Nu tyckte Magnús att det var dags för Simon, Hraunars halvbror, att göra sin tävlingsdebut. Simon har utvecklats mycket bra sedan han kom till Sverige och Magnús förväntar sig mycket av honom i framtiden.
Thór är en svart valack med fina rörelser som kom till Brösarpsgården i höstas. Han rids av Josefin som matchar honom mot den kommande tävlingssäsongen.
För att förbereda hästarna på de mentala påfrestningar som en så tight tävlingsarena utgör, rids båda under vissa träningspass med hög musik. Och det är inte bara hästarna som kan tappa koncentrationen, även ryttarna behöver träna på att hålla fokus när de yttre omständigheterna inte kan kontrolleras.

Och det gick ju strålande.
Magnús ledde uttagningen i femgång men fick se sig slagen Agnar Snorri Stefánsson i A-finalen och kom därmed tvåa. Med Aspar blev Magnús fyra i A-finalen i T2 medan Josefins tävlingsdebut i T2 med Thór resulterade i en sjunde plats.
Sammanfattningsvis – en mycket bra dag på jobbet!
Stallspalt
2014-03-04
Framgångar på World Tölt i Odense

2014-02-17
Vinnarna av tävlingen om en plats på Brösarpsgårdens islandshästakademi

2014-02-14
Kátina från Brösarpsgården ger Svana ridglädje

2014-02-14
Eyjolfur Isólfsson kommer …

2014-01-27
Några tankar om varför två unga ryttare kan lyckas på VM…

2014-01-27
Året som gick

Sida << 36 37 38 39 40 >>