Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-01-27
Året som gick
Avelssäsongen år 2013 började bra. Det blev fina resultat på avelsvisningarna med bl.a. två avkommor undan Nattfaradis som kom in i förstaklass – Aradis och Kulur. Båda med tillägget ”från Brösarpsgården”.

Tävlingssäsongen började lika lyckosamt med topplaceringar i de tävlingar där ekipage från Brösarpsgården deltog.
Hraunar (14 år) var i sin bästa form någonsin och efter en klar och tydlig vinst på SM togs han ut till VM i Berlin.
Aspar (10 år) gjorde också bra ifrån sig utan att pricka sitt ”max” men han har tiden framför sig.

Magnús har under det gångna året varit mycket utomlands som tränare. Och det har gått bra för hans elever.
I Tyskland har han arbetat – och arbetar fortfarande – med några av världens bästa ekipage. Hans arbete som ansvarig för den tyska spetsgruppen har inneburit att varje ryttare får en långsiktighet och en individuell planering samtidigt som ett övergripande taktisk plan görs för hela gruppen. Ett krävande uppdrag men också inspirerande och utvecklande på ett personligt plan för Magnús – nya utmaningar ger nya infallsvinklar vilket kan innebära en förfining av Skúlasonmetoden.

Magnús och team Brösarpsgårdens stora mål för 2013 var VM i Berlin.
– Det blev mitt bästa VM hittills, konstaterade Magnús. Både som tränare och ryttare.
När webbmastern inflikar att han som ryttare på Mjölnir tog två guld och ett silver på VM 2005 mot två guld och ett brons med Hraunar, kontrar Magnús med att femgång är en bedömningstävling vilket passgrenarna inte är. Därför värderar han fjorårets VM högre.

I örigt blev facit, förutom Hraunars två guld och ett brons; Josefin tog guld med Gná (Brösarpsgården plockade hem tre av Sveriges fyra medaljer), Lara och Trú tog ett guld samt ett silver för Schweizs räkning medan Christoffer Weiss plockade hem ett silver åt Tyskland med Vigur. Samtliga hästar har haft sin utveckling på Brösarpsgården.
Hraunar fortsatte sedan med sin egen utveckling i Tyskland. Han fick jobba vidare med betäckning medan Brösarpsgårdens övriga deltagare tog sig tillbaka till Sverige för att vila upp sig.

Det gick också väldigt bra för det tyska teamet. Det bästa VM:et på väldigt många år har Susanna Wand (”teammanagerin” för det tyska laget och redaktör på Das Islandspferde) berättat. Tyskland tog fyra guldmedaljer, fem silver och ett brons på hemmaplan i konkurrens med ryttare från 18 nationer och med 250 av världens bästa islandshästar.

När hösten sedan infann sig fortsatte kurser och resor både på gården, i Sverige och i Europa. Året avslutades med en uppvisningstävling i Globen under Stockholm Horse show. Magnús blev inbjuden att där delta i en tölttävling och med sig upp till Stockholm tog han Kraftur som ägs av familjen Adam. Om detta och nominering till världens bästa sportryttare på Isibless.de-siten har vi skrivit om på Stallspalten
Stallspalt
2014-03-04
Framgångar på World Tölt i Odense

2014-02-17
Vinnarna av tävlingen om en plats på Brösarpsgårdens islandshästakademi

2014-02-14
Kátina från Brösarpsgården ger Svana ridglädje

2014-02-14
Eyjolfur Isólfsson kommer …

2014-01-27
Några tankar om varför två unga ryttare kan lyckas på VM…

2014-01-27
Året som gick

Sida << 36 37 38 39 40 >>