Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2013-12-24
Kort resumé
I väntan på att verksamheten drar igång på Brösarpsgården igen efter jul- och nyårshelgerna följer här en kort resumé av Magnús kalender den senare delen av hösten:
Magnús har varit aktiv både på hemma- och bortaplan.
På Brösarpsgården har många svenska ryttare lärt sig mer om både form, gångartsbalans och sits. Vidare har första kursen med inriktning på tävlingssäsongen 2014 gått av stapeln men här fanns inte bara inhemsk representation utan också en internationell representant, Jemimah Adams, landslagsryttare från England.
Dessutom har en dansk ungdomsgrupp varit här och tränat över ett veckoslut.

Innan dess har Magnús också hunnit med ett antal besök i Tyskland. För ”spetsgruppen” har det varit videogenomgång och analys av resultaten från VM i Berlin. Magnús välkända dokumentation med staplar och historik plockades fram och ligger nu till grund för årsplanen 2014–2015. Eventuellt nya deltagare i gruppen har diskuterats liksom vilka kriterier som ska gälla för uttagningen till landslaget.
Alla ryttare har fått en klar bild av vad som har varit och de har fått tydliga och realistiska mål av vad som förväntas av dem i framtiden. Vid nästa möte i januari ska träningsplanen läggas fast bland annat för att öka ekipagens lägsta nivå.

Utöver den mer övergripande verksamheten på förbundsnivå har Magnús även genomfört en tredagars kurs på Kandelhof i Tyskland. Den här gången innebar dag ett att rida igenom 12 olika hästar medan dag två och tre följde i huvudsak samma mall som kurserna på gården.

Ett klassiskt ställe som Lindenhof (hos Lena och Andreas Trappe) har haft kurser under hösten i Magnús regi. På Lindenhof återfanns tidigare en av förgrundshästarna inom islandshästvärlden i Tyskland nämligen den nu framlidne Tyr von Rappenhof som med Andreas Trappe i sadeln blev trefaldig världsmästare i Norrköping år 1991,
Även här fick 12 ryttare stifta bekantskap med Magnús Skúlason-metoden.

Från Tyskland är det inte långt till Schweiz och Solfaxi Islandspferdezentrum. Här gavs det tillfälle för både Lara Balz och Christoffer Weiss (båda medaljörer från VM i Berlin) att återigen gå en kurs för Magnús. Under tre intensiva dagar befästes nya kunskaper och framtida mål stakades ut för dem och övriga ”kursare”.

Inte på samma tävlingsnivå befinner sig ryttarna i Sandviken men hit tycker Magnús att det alltid lika roligt att komma varje gång. Hela gruppen gör ”hemläxan” mellan träningstillfällena vilket gör det lätt att komma igång och gå vidare.
Stallspalt
2013-12-24
Spännande nominering

2013-12-24
Kort resumé

2013-12-11
Hemma igen efter Globen

2013-12-03
Du har väl sett – ny kurs

2013-11-04
Sidan är uppdaterad med...

2013-10-25
En dröm går i uppfyllelse och ett samarbete permanentas

Sida << 36 37 38 39 40 >>