Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2013-06-18
Om Strömsholmstävlingen 31.5 – 2.6 2013
För två veckor sedan befann vi oss (Magnús, Josefin, Hanna och Nathalie) på Strömsholm där tävlingarna var i full gång och aldrig hade vi kunnat gissa hur det hela skulle sluta. Sju hästar lämnade Brösarpsgården på onsdageftermiddag och bilarna var välpackade. Jag vågar nog påstå att alla var spända av förväntan och en aningens nervösa (somliga mer än andra). Detta var den sista tävlingen för oss innan SM och det var nu som Sveriges elit skulle mötas på ett litet mini SM och vi skulle få svar på frågetecken som t ex hur ligger hästarna till på formkurvan.

Fredag:
Det var ingen lugn start på fredagsmorgonen då femgången var först ut och vi hade tre hästar som skulle göra sina uttagningar. Först ut av Brösarpsgänget var Josefin Birkebro med Kjarni vom Wallberg som gjorde ett mycket fint program och fick totalt 7,10 vilket gav dem ledningen som de glatt fick behålla hela uttagningen igenom.

Nästa ekipage i femgången för vår del var Magnús och Hraunar frá Efri-Raudalaek som är regerande världsmästare i denna gren. 7,07 fick de totalt och det gav dem en andraplats. Sist ut var Magnús och Aspar frá Froni. Aspar som kanske är en lite mer okänd hingst för många gör nu sin andra tävlingssäsong tillsammans med Magnús.
Aspars utvecklingskurva är ständigt på uppåtgående och detta är en häst vi garanterat kommer få se mer av, speciellt av hans underbara tölt.
I femgången fick Aspar en total på 6,77 vilket gav honom en 5:e plats. Aspar ägs av Solfaxi Islandspferdehof.
Både Magnus och Josefin hade gjort fina uttagningar men de var inte riktigt på tårna i passen vilket de tänkte ändra på till finalen.

Lördag:
På lördagsmorgonen var det dags för Nathalie Edh med Haukur frá Flugumyri II att rida ett fyrgångsprogram. Nathalie, som är ungdom, rider Haukur denna tävlingssäsong men han ägs av Josefin Birkebro och Haukur är till salu. Nathalie gjorde ett mycket fint program och fick totalt 6,60 och det gav dem en 5:e plats.

Nästa klass ut var T2 vuxen och där startade Magnús med både Aspar och Hraunar och fick samma totalpoäng på både hästarna, nämligen 7,77 och en delad andra plats med sig själv!

Efter var det dags för T2 ungdom där det var dags för mig att ställa upp med Íris frá Dalbae. Ìris är ett underbart sto som jag lånar och tävlar denna säsong men även hon är till salu, för mer information läs under saluhästar här på hemsidan eller kontakta oss via mail. Jag och Íris lyckades skrapa ihop 6,77 i uttagningen och låg på en tredjeplats. Jag är fantastiskt glad över detta och visste inte alls hur det skulle gå då det var tävlingdebut för mig på nationell nivå och nerverna inte var så bra ;)

Grenarna fortsatte och efter mig var det dags för T1 ungdomar där Nathalie och Haukur ställde upp. De fick totalt 6,50 och det räckte till en 5:e plats.

På lördagskvällen var det dags för stilpass, en gren som vi väntat med spänning på. Ryktet hade spridit sig från Tyskland vilka fina resultat Gná från Dahlgården (e. Mjölnir frá Dalbae u. Brynja frá Glaesibae) hade presterat och därför gjort sina konkurrenter nervösa. Det med all rätt, Gná är endast sju år och att hon redan vid denna tidiga ålder visar strålande resultat tyder på att hon har en oerhörd kapacitet! Det ska bli spännande att se hennes utveckling i framtiden för det här är bara början.
Gná kammade hem segern med hela 8.0 i slutpoäng! Ett stort grattis till Lisa och Bengt Dahl som äger och har fött upp detta fantastiska sto!

Det var inte bara Josefin från Brösarpsgänget som deltog i Stilpassen utan det gjorde också Magnus x 2. Tillsammans med Hraunar kom han på en andraplats med en slutpoäng på 7,79. Aspar gjorde ett bra första löp men när det var dags för det andra så var han inte riktigt med på noterna, tyvärr.

Söndag:
Söndag betyder finaldag och tack vare alla fina prestationer från föregående dagar var alla ekipage i A-finaler.
Magnús som hade både Hraunar och Aspar i femgångens A-final resp T2 A-final valde att rida Hraunar i femgångsfinalen och Aspar i T2 finalen.
Den ena finalen efter den andra gick av stapeln så det gällde att hänga med. Nathalie och Haukur slutade på en 4:e plats i både fyrgång (med totalt 6,30) och i tölt T1(med totalt 6,39).
Är du intresserad av mer information om Haukur så läs under hästar till salu eller kontakta Josefin.
Jag var så nervös att det inte blev mycket gjort på banan men jag behöll min tredjeplats tillsammans med Íris i T2. Magnús och Aspar slutade på en andra plats med slutpoängen 7,62 i T2 finalen.

Mitt på dagen var det även speedpass mellan alla finalerna och där var Josefin och Gná framme igen och tog även här hem första platsen med tiden 7,80 sekunder.
Kvar nu på programmet var femgångsfinalen som var sist ut. Det var sex ryttare som intog ovalbanan och ingenting kändes självklart från början.
Magnús, som hade gjort några ändringar i utrustningen, gjorde en väldigt fin uppvisning och tog hem det med fantastiska 8,0 i slutpoäng och med 9,0 för pass!! Josefin och Kjarni slutade på en tredjeplats med hela 7,50! Stort grattis säger jag!!
Magnús tog även hem femgångkombinationen med 7,54 vilket är en högre poäng än vad han vann med på VM! Vi kan ju säga att det ser lovande ut för framtiden, tycker jag.

Det var ett nöjt, glatt och trött gäng som lämnade Strömsholm, sist av alla. Nu är det full fokus på träning, för både häst och ryttare (!), fram till SM för att se vad som kan hända där.
Ingenting är omöjligt!

Puss & Kram
Hanna Hermansson 15/6 - 2013
Stallspalt
2013-06-18
Om Strömsholmstävlingen 31.5 – 2.6 2013

2013-05-30
Bilddagboken är uppdaterad

2013-05-30
Om Nathalie och Haukur på Västsvenska Mästerskapen

2013-05-29
Vad Magnús gjorde på Kronshof vecka 20

2013-05-28
Lite tankar om tävlingar eller ”Hur gör man i Tyskland”?

2013-05-28
Hur gick det då tävlingsmässigt på Kronshof?

Sida << 36 37 38 39 40 >>