Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2013-05-28
Hur gick det då tävlingsmässigt på Kronshof?
– Jag red Iris i T2 (B-klass). Det gick väldigt bra. Vi slutade tvåa och fick för momentet lös tygel hela 7,33 – totalt 6,93 och gick vidare till A-finalen. Iris är ett mycket fint sto som dessutom är till salu*, säger Josefin. Bara att gratulera kommande ägare.
Suveräna Linda Antonsson håller fortfarande ställningarna i T2 med sin Isak från Dirhuvud (e. Dugur frá Minni-Borg) och blev 3:a i A-finalen. En strålande prestation i det sällskapet!

Stilpass i kvalificerat sällskap
– Stilpassen utvecklades till nästan en inbördes uppgörelse mellan Brösarpgårdens elever, både svenska och tyska, trots hela 50 starter, fortsätter Josefin. Av de fem första var tre Magnús elever och även hästarna hade en beröring med Brösarpsgården.
– Ettan i klassen var efter Galsi som även är far till Hraunar. Tvåan är e. Hraunar och ue. Mjölnir. Trean har jag inte koll på men fyran är e. Hraunar, tillade Josefin. Och Gná, som blev femma, är e. Mjölnir.
–Linda gjorde ett fantastiskt resultat. Med sin egen uppfödning Thrá från Dirhuvud blev hon tvåa med poängen 7,96 medan jag själv red Gná från Dahlgården till femte plats med 7,67 på den klart snabbaste tiden av alla!
– Jag är så imponerad av detta fina sto, Gná. Helt otroligt att hon kan vara så snabb redan och detta är bara hennes fjärde tävling. Det är roligt när man ser resultat av vinterträning och allt vardagsarbete men detta var över förväntan.
– Jag ska bara lära mig att få stopp på henne också, skrattar Josefin, för vi siktar högre.

Topplacering i speedpass
– I speedpassen på söndagen med 40 starter förvånade Gná alla igen. Med de två snabbaste tiderna, 7,56 och 7,63, var hon en självklar segrare. Redan nu har hon visat en kapacitet som vi inte hade förväntat oss att få se förrän om några år, säger Josefin. Hon slog den regerande världsmästare och hennes långsiktiga mål är VM om två år.
– Att Gná är så bra, inflikar Magnús, beror på att hon har de rätta generna med en mamma som Brynja och en pappa som Mjölnir. Då finns förutsättningarna. Hon är lätt i kroppen och dessutom tränad för sin talang. Vidare är hon lik Mjölnir både psykiskt, fysiskt och i gångarterna.
– Jag vill passa på att skicka ett stort grattis till Lisa och Bengt på Dahlgården för deras fina häst. Det är väldigt roligt att vi har utvecklat detta samarbetet, säger Josefin, som också har ridit in och tränat henne från början.

Till sist – kort om 250m pass
– Gná gjorde här sin debut i grenen 250 m pass. Hon visade återigen sin kapacitet med en sjätteplats. Tiden 23,8 är det bara ett fåtal svenska ekipage tidigare som presterat vid sin första start. Det är en bättre tid än vad både Brynja och Mjölnir gjorde i början av sina aktiva karriärer, säger Magnús.
Och han om någon borde väl ha koll.

*Läs mer om Iris här på webbsidan under Saluhästar.
Stallspalt
2013-06-18
Om Strömsholmstävlingen 31.5 – 2.6 2013

2013-05-30
Bilddagboken är uppdaterad

2013-05-30
Om Nathalie och Haukur på Västsvenska Mästerskapen

2013-05-29
Vad Magnús gjorde på Kronshof vecka 20

2013-05-28
Lite tankar om tävlingar eller ”Hur gör man i Tyskland”?

2013-05-28
Hur gick det då tävlingsmässigt på Kronshof?

Sida << 36 37 38 39 40 >>