Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2013-05-23
Kul på kurs
Det finns säkert lika många skäl till varför människor rider som det finns hästar.

Några drivs av tävlingslusten och kan själv arbeta fokuserat med sin häst för att sedan få en värdering av en tränare/domare på nedlagt arbete, medan andra ser mer till helheten genom umgänget med likasinnade och hästen.
Oavsett vilket ges det på en kurs utrymme för båda alternativen.

Och kurser är inspirerande. I slutet av april höll Josefin en ”Tävlingskurs för alla”.
Elva entusiastiska ekipage fanns på redan klockan nio på lördagsmorgonen. Både hästar och ryttare – i olika åldrar och med hästar olika långt komna i sin utbildningen – var ”laddade till tänderna”. Med bara två/tre ekipage i varje grupp och två hela ridpass per hinner du fokusera och utveckla din ridning på ett helt annat sätt än annars. Man går in i någon slags bubbla. Men du får också ta del av andras problem/frågeställningar. Enkla saker som förtjänar att påpekas och upprepas – plötsligt faller de på plats. Ett problem är löst och du är en aha-upplevelse rikare.

På det här veckoslutet hann vi t.ex. med olika typer av programridning, fick många smidighetsrörelser (t.ex. lussebullen) med alternativ att ta med oss hem. Men det bästa av allt, tyckte undertecknad, var Josefins konkreta tips om hur du ska tänka och planera fjortondagars perioden innan tävlingsdagen och agera själva tävlingsdagen. Och hur du planerar hemresa och återhämtning för hästen. Där ”talade” erfarenheten – mycket tankeväckande!

Ulla

I Fotogalleriet under Bilddagboken hittar du några bilder från kursen.
Stallspalt
2013-05-25
Om häst på bete i lösdriftsflock

2013-05-23
Påminnelse – om du har glömt?

2013-05-23
Kul på kurs

2013-05-10
Några betesplatser kvar

2013-05-06
Lite om visningen i Vaggeryd

2013-05-06
Press-release från stiftelsen Fjóla

Sida << 41 42 43 44 45 >>