Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2013-04-14
Reflektioner från Brösarpsgårdens Islandshästakademi
Nyligen avslutades Brösarpsgårdens Islandshästakademi steg två och elva elever reste vidare från Brösarp efter sju dagar med intensiv ridning, individuella fysträningsprogram och många erfarenheter rikare.

Den här gången låg fokus på tävling – bl.a. ingick mental träning inför tävling, tävlingsträning, tävlingsförberedelser och på den avancerade skoningens betydelse.

Många kom hit med stora förväntningar och ibland hade ryttaren lyckats bättre med sin egen uppladdningen än med hästens.
–Du kan själv ha lyckats minska både midjemått och ”fettreserver”, ökat din fysiska kapacitet (jämfört med steg ett kursen) och hamnat på en biologisk ålder som understiger ditt prästbetyg men det hjälper inte alltid. En liten incident i hemmahagen för din häst, en vrickning med en självklar vila som påföljd och ni kan vara tillbaka på ruta ett igen. Ett inte ovanligt scenario som ger goda möjligheter till mentalträning, sa en av deltagarna.

Eller som en av deltagarna uttryckte det:
”– Jag e så jä–a nöjd med mig och min häst!!! De finns inget annat ställe man får så mycket kritik på men inte heller så många bra fungerande verktyg att man kan omvandla sitt sätt att rida och få lika mycket beröm istället!!! Tusen tack.”

Bilder från Brösarpsgårdens Islandshästakademi hittar du i bilddagboken utan någon som helst kronologisk ordning.
Ett särskilt stort tack till Gundel Wetter, dokumentärfilmare (du såg kanske hennes film ”Gud är inget lyckopiller” nyligen på SVT) och en av deltagarna på steg 2 kursen, för fina bilder.
Stallspalt
2013-04-30
Världens bästa islänning – skriver Sveland

2013-04-30
Nya kurser utlagda

2013-04-26
Magnús – profilryttare för Sveland

2013-04-25
Ändrat datum för betessläpp

2013-04-25
Vill du rida för Sigurdur Sigurdarson?

2013-04-14
Reflektioner från Brösarpsgårdens Islandshästakademi

Sida << 41 42 43 44 45 >>