Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
Haukur frá Flugumýri ll
f.2001
u. Hending frá Flugumýri tot 8,08
Avkommor Hrannar frá Flugumýr ll exteriör 8.38, ridegn. 9,16 tot 8,85
Av fyra bedömda är fyra 1:a klass
e. Breki frá Hjalla tot 8,16
Drömmer du om att få tävla SM? Haukur är hästen som ger dig möjligheten att satsa på större tävlingar. Han är en stor, välrest fyrgångare med mycket fina gångarter.
Tölten är ren i alla lägen med mycket stor aktion. Han har lätt för alla tempon och den ökade tölten är fantastisk. Han har stor trav med mycket gott sväv samt en otrolig stor och rund galopp. Haukur är välutbildad och har fin form i alla gångarter. Han är en häst med stor utstrålning som syns på tävlingsbanorna. Han tävlades sommaren 2012 och har resultat över 7,00 i fyrgång.

Haukur har en bra vilja och är väldigt snäll, social och lätthanterad. Han kom till Sverige vinter 2011 och innan dess har han varit elevhäst på Hólar. Han
har inte visat några tecken på eksem. Haukurs mamma är ett fantastiskt avelssto med alla sina bedömda avkommor i 1:a klass. Bland annat Landsmóts vinnaren Hrannar frá Flugumýr ll som har en av världens högsta bedömningar för ridegenskaper.

Pris: 158 000:–

Nu är Haukur såld men han stannar kvar ytterligare några veckor på Brösarpsgården för träning innan det är dags att åka vidare till Norrköping.

Vi gratulerar Eva Ringquist till hennes nya, fina häst och önskar Lycka till!