Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2012-11-21
Med fokus på Tyskland
Ännu en träningsomgång utanför Sveriges gräns är avklarad. En nöjd Magnús kom hem i förra veckan till en fuktigt och grått Brösarp efter några dagars strålande solsken utanför Frankfurt i Tyskland.
–De tyska ekipagen har verkligen motsvarat ställda förväntningar, säger Magnús. Ryttare och hästar har gett en otroligt bra respons på träningen.

–Min roll är att se de tyska ekipagens förutsättningarna, att analysera styrkor och svagheter tillsammans med en utvald veterinär. Veterinären koncentrerar sig sedan ytterligare på hästarna, videogranskar dem, genomför pulsmätningar och levererar en hälsoprofil, fortsätter Magnus, medan jag gör en sportprofil. Ungefär på samma sätt som mina kursdeltagare på Brösarpsgården ibland kan mötas av.

–De här träningstillfällena har också en annan viktigt funktion utöver själva ridbarhetsträningen. Jag tycker det är viktigt att deltagarna i gruppen lär känna varandra och stärker varandra. Här finns väldigt mycket kunskap samlat, att dela med sig av detta och utbyta erfarenheter, hjälpa varandra – det lyfter hela gruppen samtidigt som det skapar samhörighet och trygghet. Detta är ett av mina huvudmål och det får jag faktiskt själv inspiration och energi av, berättar Magnus. Mer energi till gruppen gav också Ulf Kämpeback som var med den här gången som mental coach och fystränare. Hans budskap mottogs väldigt väl och samarbetet med honom kommer att fortsätta även i Tyskland.

–Positivt att mina visioner och tankar om Brösarpsgårdens Islandshästakademiutbildning även duger för det tyska landslaget, avslutar Magnús.

Mer om Magnus och Ulfs Tysklands sejour kan du läsa om i länken nedan som går till den tyska webbsiten www.ipzv.de
Stallspalt
2012-11-23
Fotogalleriet uppdaterat

2012-11-21
Schweiz i november

2012-11-21
Med fokus på Tyskland

2012-11-19
Kort varsel! En plats ledig om du har tid.

2012-11-18
Prova-på tävling med mersmak!

2012-11-05
Prova på tävling-Drop in

Sida << 51 52 53 54 55 >>