Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2012-03-24
Om Brösarpsgårdens Islandshästakademi – steg 1
Den 7-14 mars genomfördes den första av Brösarpsgårdens Islandshästakademi som höll på i åtta dagar.
Det var fullspäckade dagar med teori och ridundervisning varvat. Det började men att Magnus arbetad intensivt med eleverna i 3 dagar, sedan hade vi några gästinstruktörer som arbetade med eleverna i olika situationer, parallellt med Magnus.

Baldvin Ari Guðlaugsson från Island, ”Baddi” fick pris för bästa avelsgården på Island 2011. Han hade ett föredrag i avel och sedan fick alla rida en avelsvisning med Baddis hjälp för att känna på hur det kändes. Det var något som alla tyckte var otroligt roligt!
Senare under veckan kom Sigurbjörn Bárðarson ”Diddi” och arbetade intensivt med eleverna i 2 dagar. Någon sa att han var lika intensiv som ett bi!
Ulf Kämpeback från Umeå är personlig tränare och mental coach. Han var här i 3 dagar och gjorde en hälsoprofil på varje elev och utifrån den la han sedan upp ett träningsprogram med övningar som man kan göra i hemmet. Han hade också ett mycket bra föredrag i mental träning. En eftermiddag hade vi landslagsveterinären Florian Lackner som föreläste om hästens anatomi och hållbarhet.

Det var ett väldigt härligt gäng elever i
blandade åldrar, med olika kunskapsnivåer och från olika länder som deltog. Vi hade elever här från Schweiz, Åland och runt om i hela Sverige. Det blev en otroligt bra sammanhållning i gruppen med många glada skratt. Vi hade en fantastisk vecka tillsammans och vi vill passa på att tacka alla elever och alla som medverkade!

Ny steg 1 kurs – i Brösarpsgårdens Islandshästakademi – startar under hösten. Passa på att skicka in din intresseanmälan redan nu.

Under hösten genomförs också en steg 2 utbildning
Stallspalt
2012-05-08
Dax att välja hingst!

2012-04-27
Ny steg 1 av Brösarpsgårdens islandshästakademi.

2012-04-27
Magnús är ny huvudtränare för tyska förbundet.

2012-03-24
Om Brösarpsgårdens Islandshästakademi – steg 1

2012-03-24
Framgångar i Odense, Danmark

2012-03-24
Liten resumé från årets första kurser

Sida << 51 52 53 54 55 >>