Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2011-11-17
Mycket lyckat event!
Fredagen började med saluhästvisning där det var många hästar i olika åldrar som visades och även någon som såldes direkt. Det fortsatte sedan med Smali tävling där man rider en bana på tid vilket både hästar, ryttare och publik tyckte var otroligt roligt! Tävlingar som denna kommer vi att anordna fler av!

Sedan var det dags för pass genom ridhuset i mörker med marschaller som lyste upp vägen. Här hade vi regerande världsmästaren i speedpass Tania Hojvang Olsen och Solon som deltagare.
Fredagen avslutades med afterride i ridhuset med isländsk öl, god mat och musik.

Lördagen bjöd på strålande sol och ett fullspäckat program och massor av publik.
Baldvin Ari Gudlaugsson inledde dagen med ett föredrag i avel som följdes av att några unghästar drevs runt i ridhuset där Baddi, Diddi och Magnus kommenterade vad de såg.

Programmet fortsatte med unghästträning av Caroline Allansson och sedan fortsatte Josefin Birkebro upp i sadeln med gångartsträning, hur man löser olika problem på olika hästar. Magnus, Baddi och Diddi stod hela tiden och studerade och kommenterade vad de såg. På lunchen var det Judouppvisning där Magnús berättade vilka fördelar man har i ridningen genom att träna judo.

Eftermiddagen fortsatte med clinics. Vi fick in ett sent återbud från Jóhann R Skúlson som inte kunde komma. Men det löste sig enkelt eftersom vi hade världsmästaren Tania Hojvang Olsen på plats som visade hur hon tränar Sólon.

Dagen fortsatte med en 4-gångstävling där Åsa Williams som är internationell domare berättade för publiken varför olika hästar får de olika poängen, och publiken hade möjlighet att ställa frågor.

Stämningen var på topp inför de sista clinicen som började med passclinik av Sigurbjörn Bárdarson ”Diddi” och Metingur och denna följdes av Magnús Skúlson och Hraunar i en 5-gångsclinic.
Dagen avrundades med en 5-gångstävling där åter igen Åsa gav poäng och kommentarer vi avslutade dagen med final i passtävlingen. Inte helt oväntat vann Tania och Sólon detta med mycket snabba och säkra löp, 2a Josefin och Metingur, 3a Baddi och Ásdis.

Vi vill tacka alla ryttare, ni som hjälpte till och alla som kom och tittade! Vi hoppas att ni åkte hem fulla av inspiration inför vintern och vi hoppas att vi ses snart igen!
Stallspalt
2012-01-07
Nya datum för akademin

2011-12-14
Vårens kurser

2011-11-17
Mycket lyckat event!

2011-11-17
Ny medarbetare sökes/Praktikplats

2011-11-17
Stort Tack Caroline och fortsatt Lycka till!

2011-11-03
Kom och se VM-ryttaren Tania Hojvang Olsen på eventet

Sida << 56 57 58 59 60 >>