Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2011-09-09
Presentation av instruktörerna på Brösarpsgårdens Islandshästakademi
Nedan följer en presentation av några av de instruktörer och föreläsare som kommer att vara ansvariga för undervisningen på Brösarpsgårdens Islandshästakademi.
Magnús Skúlason: Instruktör, tävlingsryttare och hästmänniska. Han har vunnit ett otal medaljer på såväl internationell som nationell nivå och tränar ekipage på alla nivåer i flera länder utöver Sverige t ex Island, Finland, Holland, Tyskland, Schweiz, England, Danmark och Norge. Han har stor erfarenhet som tränare, utbildare och coach. Det är få instruktörer som har lika många framgångsrika elever som Magnús.

Johann R Skúlason: 5-faldig världsmästare i T1 och har under många år hållit högsta nivå på avelsvisningar.Johann är känd för sin snygga ridning och han är extremt professionell inom yrket. Du kan läsa mer om Jói på www.jrs.is

Sigurbjörn Bárðarson: Han har legat i världstoppen sedan 1995, har 13 EM- och VM-guld. Hans kompetens som ryttare är väldigt bred och han har vunnit det mesta. Vi tänker nyttja hans bredd inom sporten och sin extrema skicklighet hur man håller sig på topp under så många år. Han är känd speciellt för hans passridning och kunskaper inom området. Du kan läsa mer om Diddi på www.diddi.is

Baldvin Ari Guðlaugsson: Har lång erfarenhet inom islandshästvärlden och erfarenhet av att avla fram bra hästar. Han har bl a avlat fram Hraunar frá Efri Raudalaek, dessutom har han lång erfarenhet av avelsvisningar och har tävlat på högsta nivå inom sport, gaedingakeppni och avel samt vunnit Landsmót med Hraunars far Galsi frá Saudarkroki och VM inom avel. Läs mer om Baddi på www.efriraudilaekur.is

Ingolfur Snorrasson: Fystränare, mental tränare, karatemästare och prisbelönt filmskapare. Arbetat främst som personlig tränare med inriktning på fysisk-, taktisk-, förberedande- och mental träning. På Brösarpsgårdens Islandshästakademi kommer han att bidra med fystraning, mental träning som t ex stresshantering.

Josefin Birkebro: Har haft en fantastisk resa i sin hästkarriär. Från en gård i Värmland har hon som målmedveten ung svensk tagit sig till världstoppenden den svenska vägen, senast genom silvermedalj i femgång på VM i Österrike. Hon har lovordats för sin skickliga och fjäderlätta ridning.

Caroline Allansson: Har jobbat på Island tillsammans med Baldvin Ari Guðlaugsson och arbetar nu på Brösarpsgården. Caroline har skaffat sig en kunskap om hantering och träning av unghästar, och kommer på utbildningen att dela med sig av sina erfarenheter av skillnader och likheter mellan isländskt och svenskt sätt att tänka kring hästhantering och träning.

Undervisningen kommer delvis att ske på engelska.


Stallspalt
2011-09-09
Presentation av instruktörerna på Brösarpsgårdens Islandshästakademi

2011-09-08
Tillbakablick över säsongen som varit

2011-09-04
Nu har vi kört igång den veckovisa ridutbildningen!

2011-09-04
Brösarpsgårdens höstevent

2011-09-04
Förstärkning i stallet

2011-08-18
Några platser kvar på den veckovisa ridutbildningen i höst

Sida << 56 57 58 59 60 >>