Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2011-07-13
Magnús och Hraunar- Svenska mästare i femgång 2011!
I femgången fick publiken njuta av en uttagning som gav 7.50 vilket innebar en andraplats in i finalen tillsammans med bland andra Vignir Jonasson på Kraftur, som ledde på 7.60, och Josefin Birkebro på 7.27. ”Josefin fick inte maximal utdelning på uttagningen och därför visste jag att jag behövde högprestera till att ha en chans mot de två”.

”Väl i finalen kändes Hraunar väldigt på hugget och bra redan i töltmomentet. När jag vid poänggivningen i tölt såg att jag och Vignir låg nära varandra poängmässigt kände jag att jag hade en chans att vinna. Hraunar var jämn och bra i alla gångarter och i särklass bäst i passen.”

Vi som var där fick alla uppleva en rysare, det var oerhört jämnt in i det sista. Segrade gjorde Magnus med poängen 7.86. Inte nog med att Magnus vann femgången, han tog också hem segern i femgångskombinationen.

”Det är en väldigt skön känsla att känna hur träningsupplägget fungerat bra och att formkurvan fortfarande pekar uppåt. Det finns fortfarande detaljer som kan bli bättre”.

I tölt T2 gick de ut på 7.43 vilket var en fjärdeplats. Magnus valde dock att inte delta i den finalen för att spara på krafterna.

Hraunar var fantastisk hela veckan. Första grenen var stilpass då de tog silver på poängen 8.17. ”Vi måste prestera maximalt för att ge Gummi och Sproti en match, men det gjorde vi inte den dagen.” Vi gratulerar Gummi till den fina segern på 9.05.

Vilket fantastiskt SM Eskilstuna bjöd på! Det var riktigt bra arrangerat, vackert väder, mycket publik och en bra stämning. Hästarna skötte sig alldeles utmärkt och det är alltid roligt att komma ut och träffa alla islandshästvänner och samtidigt njuta av fina hästar.

Med poängen 6,97 var Vigur var bara några hundradelar från att ta sig vidare till A-final i fyrgång. I tölt T1 slutade han på en tolfte plats med poängen 6,73. Magnus har bara tränat Vigur några veckor och är glad för resultatet. ”Han fortsätter att utvecklas och blir bättre och bättre för varje dag han tränas.”

Metingur gjorde ett bra SM och slutade fyra i stilpass på poängen 7.27 med bästa tiden. ”Det är skönt att känna hur Metingur börjar växa in i rollen som en bra femgångshäst och superfin stilpasshäst.”

Lúta tog brons i speedpass på tiden 7.64 och silver i 250 m på tiden 22.50. ”Hon var pigg och glad och kändes fräsch.” Nu ska hon hem och betäckas.

Vi vill också gratulera Josefin Birkebro till bronset i femgången och Linda Antonsson till guldet i T2. Grattis även till Anna Björnsson till segern i speedpassen och Nathalie Edh, Hannah Steele, Theresia Kristoffersson till fina prestationer.

Igår fick Magnus besked om att han och Hraunar är uttagna till landslaget och ska rida VM i Österrike 1-7 augusti. Hoppas vi ses där!
Stallspalt
2011-07-26
Hästar till salu!

2011-07-25
Tidningen Ridsport

2011-07-14
Information till stoägare

2011-07-13
Ridutbildning ht-11

2011-07-13
Magnús och Hraunar- Svenska mästare i femgång 2011!

2011-07-05
Information angående träningshästarna till hösten

Sida << 61 62 63 64 65 >>