Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2011-05-09
Svenskt poängrekord i femgång av Magnús på Flyinge Ishest
Träningsupplägget som gav maximal utdelning

– Ett mycket positivt besked inför VM-starten senare i år, säger Magnús, som på Hraunar vann både uttagningen och finalen i klasserna T2 och femgång under påskhelgens inomhustävlingar på Flyinge för islandshästar.

Femgången belönades med poängen 8,12 vilket är svenskt poängrekord.

Magnús värdesätter segrarna högt. Det internationella deltagandet innebar att guldfavoriter till VM startade i tre/ fyra av de sju klasserna och gjorde därmed tävlingarna till en bra värdemätare.

– Det är bara VM som har ett bättre startfält, säger Magnús som innan start var något osäker på Hraunars form. Ekipaget har inte startat i någon större tävling med internationell konkurrens de senaste två åren. Men vintern och vårens träningsupplägg har visat sig vara riktigt. Hraunar har hela tiden svarat väl på träningen och kapaciteten har ökat. Från en tredjeplats på Worldtölt i Odense via vinst på Islandshästens Dag i Helsingborg och i påskhelgen på Flyinge Ishest.

– Hraunar har aldrig varit så bra som han är nu och framför oss ligger ett intensivt och spännande tävlingsår, säger en glad Magnús.

------

Nästa internationella tävling för Magnús blir passchampionatet i Osterbyholz, Tyskland. Han startar där med stoet Lúta (ägare Peo Örnsved) i hennes första passtävling efter VM i Schweiz år 2009 där hon var placerad.

Parallellt med passchampionatet pågår också avelsvisningar. Från Brösarpsgården tar Magnús med sig åtta träningshästar. Bland de mest spännande att visa upp märks Gljá, Svala och Flauma. Den sistnämnda ett sto efter Hraunar frá Efri-Raudalaek.
Stallspalt
2011-05-20
Hemma igen efter avelsvisning i Osterbyholtz

2011-05-12
2-dagars ”Allmän ridkurs” för Josefin Birkebro

2011-05-09
VSM!

2011-05-09
Svenskt poängrekord i femgång av Magnús på Flyinge Ishest

2011-05-03
Ett stort TACK och LYCKA TILL, Josefin!

2011-05-01
26–27.6 är nytt datum för Allmän ridkurs

Sida << 61 62 63 64 65 >>