Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2010-01-19
Möte med storfräsarna
Magnús var inbjuden i förra veckan till ett inovativtmöte för att berätta för storhästvärlden om hur vi föder upp våra Islandshästar.
Hur uppväxten påverkar hållbarheten hos hästar har börjat uppmärksammas i och med att hältor av olika slag är ett stort problem. Att Islandshästen får föregå med gott exempel är fantastiskt!!

Med på mötet var alla tre senaste Flyingechefer, Ingvar Fredricsson, Björn Leander och Roland Nilsson.
Niklas Lindgren VD för ASVH, Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen var där.
Anders Lind som länge var VD på Axvalla och är djupt engagerad för travhästen var där. Stefan Johanson VD Hästnäringens Nationella Stiftelse var där. Elina Sultan som är spindeln i nätet på Hippcom vars mål är att verka för en professionalisering av svenskt hästföretagande var där.

Magnús berättade om vårt sätt att se på hästarnas behov av rörelse, erfarenheter och att få växa upp i en flock och hur vi gör allt för att försöka skapa en så naturlig miljö för dom som möjligt här på Brösarps Norra backar.
Om vi, med våran erfarenhet, kan hjälpa till att inspirera för naturligare uppväxtförhållande som gynnar både hållbarhet och välbefinnande för alla hästar är vi väldigt glada!

"sunda-hållbara-högpresternade tävlingshästar"
Läs mer om Hippcomprojektet på
Stallspalt
2010-02-17
Bilder av snö o hästar

2010-02-11
Häst-fest i Odense, Danmark

2010-01-28
Goda grannar provar våra hästar

2010-01-25
Goda grannar provar våra hästar

2010-01-19
Seriekursens sista helg flyttad

2010-01-19
Möte med storfräsarna

Sida << 71 72 73 74 75 >>