Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2009-10-26
Detta har hänt
Som alltid händer det saker här på gården. Hösten har varit fin och många underbara unghästar har smidigt ridits in, vi har sålt hästar och tävlingshästarna är i en ny uppbyggnadsfas. Kurser och lektioner är i full sving och det är härligt.
Vi är mycket glada för att Eva-Karin Bengtsson hittade sin nya häst här efter att Kyndill så tragiskt gick bort.
Hon var på Island i olika omgångar, i Danmark och i Sverige förstås och provade hästar. Till slut kom vi fram till att vi nog hade den häst hon sökte här på gården.
Askagården har avlat denna underbara valack och vi har ridit in och byggt upp honom. Idag är han 6 år och meningen var att Anna skulle ha honom som sin, men Eva-Karin blev stört förälskad och nu bor Vidar från Askagården i Falkenberg.

Förberedelserna med grävning för ridhusbygget är i full gång och gården kommer att ändra utseende totalt. I februari kan vi börja använda det. Goodbye snöslask.

Forni frá Horni flyttade idag till Vikky Edvinsson i Sandviken. Han kommer att tränas av henne och bo där ett tag. Vi såg med glädje hur väl dom passade för varandra när hon red honom här idag.

Till helgen har vi här i syd-östra hörnet på landet något som heter "Österlen lyser". Alla byar går man ur huse och jagar bort mörkret med eld och varm gemenskap. Anna, Sebastian, Frida och Marcus rider med våra hästar på lördag kl 19.45 i Brösarp i en lysande-show...

Veckan efter tränar vi för Diddi under tre dagar. Det ska bli givande att få feed back från Islands mest meriterade ryttare som alltid tycks hitta en stjärna i varje häst.

Några dagar senare ska det bli långritt där vi rider från oss ner till havet, längst med det i någon timme och sedan upp i Kivik där vi är bjudna till underbara Ulla o Tom på Agda Lund B&B. Varm mat, vin och bad i "heita potten" väntar till ett stort gäng ryttre från Brösarpsgården. Alla med inackorderade ridhästar är inbjuda av Ulla o Tom på höst-häst-mys, oj vad kul vi ska ha!

En helg träffar vi alla före detta arbetskamrater som vi sålt (det låter inte så bra) men det är en kurs som ingår för de som köpt hästar här under året. Härligt att se hur det går och hjälpa till med nya ideer för framtida träning.
Stallspalt
2010-01-19
Möte med storfräsarna

2010-01-12
Kurserna utlagda

2009-12-16
GOD JUL

2009-12-02
Kulur är såld !

2009-12-02
Träningar, ge och ta emot

2009-10-26
Detta har hänt

Sida << 71 72 73 74 75 >>