Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2009-08-13
Hemma från VM
Vilken vecka det var i Schweiz! De bästa förutsättningarna på tävlingsbanorna, den bästa stämningen i laget, topp prestationer av våra hästar!
Lúta, som ägs av Peo Örnsved, gjorde sina bästa tider någonsin i båda sina grenar och sprang helt i balans och med självsäkerhet. Med sin tid 7,55 sek i 100m speedpass hade hon tagit guld på förra VM men nu räckte det till en femteplats. Konkurrensen var stentuff och det var en ära att få ta del av en sådan tävling.
I 250 m pass gick hon mot tävlingsrävar med flera säsonger bakom sig och årsbästa tider som vi inte vågat drömma om. Hon tappade balansen i första loppet och sprack upp i galopp och de röda flaggorna vajade. Adrenalinet steg och utrustning byttes med snabba ryck. I nästa löp fick hon gå helt utan draghjälp med sprang ändå på sin bästa tid någonsin, 21,9 sek. Det är andra gången jag rider under magiska 22 sek. Förra gången vann jag VM på det (med Mjölnir), nu blev vi femma.....

Lúta är lilla syster till Mjölnir och har verkligen följt honom i fotspåren med heder. Det var med en stor klump i magen( både av vemod och glädje) jag såg henne galoppera in i flocken på backarna efter hemkomsten. Vår fantastiska resa tillsammans började för tre år sedan. Tänk vad hästarna ställer upp för oss, lär oss och får oss att växa.

Hraunar är nu världens tredje bästa femgångshäst och vi är överlyckliga!! Flera av hans tävlingskonkurrenter har köpts in på priser mellan 1-2 miljoner så det är stenhårt i toppen. Hraunar lyste av utstrålning och visade upp sig som aldrig förr. Även i tölt T2 visade han sin talang och Magnús är mycket nöjd med allt.
Det är många människor som är inblandade i en sån här satsning och vi vill skicka ett rejält stort tack till veterinär Florian Lackner som haft en dialog med Magnús under en lång tid.

Tack även till er här hemma på gården som skött allt utan minsta problem och överallt var det mer finputsat än innan vi åkte...
Mottagnadet mitt i natten var härligt, det värmer oerhört.
Sebastian var ovärderlig i Schwez och våra hästar kunde inte haft det bättre eller fått mer proffsig omsorg.

Nu är det bara två år till nästa gång.....................
Stallspalt
2009-08-13
Hemma från VM

2009-08-06
Direktrapport fràn Schweiz

2009-07-28
Hösten planerad

2009-07-20
VM-läger på Brösarpsgården

2009-07-13
7 SM-medaljer till Brösarpsgården och VM nästa!

2009-07-04
Falsterbo Horseshow

Sida << 71 72 73 74 75 >>