Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2009-05-18
Tävlings succé i Eskilstuna
Ryttarna från Brösarpsgården tog hem storslam på fantastiska hästar under årets första uttagningstävling inför VM!
Magnús red Hraunar och vann femgången med väldigt lite marginal på grund av missar i visningen av passen. Trots detta visade han sig vara den starkaste och flottaste hästen enligt dommarna. I stilpassen gjorde Magnús på Hraunar ett mycket stark andra lopp och slutade 4.a.
Hraunar strålar och med hög ridbarhet och mjukhet är han enastående i alla grenar han ställer upp i.

Anna red Lúta i 250 m pass och efter ett försiktigt första lopp satsade hon allt när dom fick gå möta Gummi (regerande svensk- och nordiskmästare)och nos vid nos gick de båda hästarna över mållinjen. Gummi strax före med tiden 22,5 och Anna på tiden 22,7. Det blev silver för Lúta på sin andra tävling i 250 m pass. Formen är god och hon känns smidig och
stark.
I speedpass red Anna på Flugar och han verkligen flög iväg över banan och vann med den fantastiska tiden 7,74. Alla tider togs med handklocka, så det betyder ett avdrag på ca 0,25. På senaste VM vanns speedpassen på 7,50.....
Flugar är i topptrimm och vi ska hartsa myrorna på de kommande tävlingarna.

Josefin visade att hon borde vara, och hör hemma, i landslaget med båda sina hästar och hon vann tre grenar !
Med Gandur tog hon hem guld i tölt och fyrgång YR och med Kjarni vann hon femgången YR. Mycket övertygande ridning på fina och vältränade hästar.

Linnea Vas som vi haft glädjen att ha i stallet under ett år (2008) red sin Kasper med mjukhet och elegans och de tog silver i både femgång och stilpass YR. Han har varit skadad och kunde inte börja tränas på full effekt förren i januari så under våren kommer vi få se en uppåt kurva hos det ekipaget, helt säkert.

Ett sort och starkt startfält gjorde denna tävlingen till den viktigaste fram tills SM. Klubbarna som arrangerade gjorde ett mästerverk och allt var mycket proffsigt och välordnat.

Nu njuter vi ett par dagar sedan börjar uppladdningen inför Sydsvenska Mästerskapen i juni.
Stallspalt
2009-07-04
Vi drar till SM

2009-06-30
Rättelse

2009-06-08
Många föl blir det....

2009-06-08
Se oss på TV

2009-06-08
Det går bra

2009-05-18
Tävlings succé i Eskilstuna

Sida << 76 77 78 79 80 >>