Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
Magnús har inte alltid bara sysslat med hästar.
Redan som barn umgicks och red Magnús många olika sorters hästar hemma på Island.
Hans far, Skúli Steinsson, jobbade som tränare och tog ofta emot svåra och vilda hästar
som ingen annan klarade av.
Han såg det som en utmaning. Magnús iakttog och lärde.

När Magnús blev äldre jobbade han en period på sjön. Redan som 19-åring blev han styrman på en stor fiskebåt och arbetsledare för män som både var äldre och mycket mer erfarna än han själv.
Det blev Magnús utmaning.

Genom att lyssna, visa respekt, vara uthållig, snabbt kunna tolka och förstå en situation fick Magnús alla att arbeta åt samma håll ombord. Det han lärde sig till sjöss har han haft god nytta i sitt arbete med hästar och elever. Det är samma teknik.

Även idrotten har haft betydelse. Magnús har varit aktiv som fotbollspelare men framförallt har han hållit på med judo (har svart bälte) sedan tonåren. I judon kombineras kroppskontroll och balans med explosivitet. Träningen här måste anpassas individuellt efter fysiska förutsättningar och anlag.
All erfarenhet från olika områden är bakgrunden till hans sätt att träna hästar. Både det fysiska och psykiska är viktigt för helheten. Och att ha ett mål.

Som betraktare kan man bara känna beundran och fascineras av hur enkelt allt ser ut att vara när Magnús kommunicerar med hästar. Hans reflektioner över sina 47 år tillsammans med Islandshästar har resulterat i en unik och dokumenterad metod - Skúlasonmetoden!

Metoden har även dokumenterats i en omfattande bok med pedagogiska illustrationer och vackra bilder. Du kan köpa boken ”Islandshästen – vägen till framgång med hästen som samarbetspartner” om du skickar ett mail till magnus.skulason@brosarp......

Skúlasonmetoden
Det finns bara en regel - det finns ingen regel!

Det finns många vägar till ett och samma mål. Men hur ska jag veta vad som är rätt för min häst? Det finns en genväg - lär dig se, lyssna till och läsa din häst så vinner du förtroende och respekt.
Detta är grunden för ett lyckat samarbete.

På Brösarpsgården arbetar vi med kommunikation mellan häst och människa. Detta innebär att du måste lära dig att kommunicera med dig själv, andra och din häst.

Ibland arbetar vi bara med dig som ryttare. Vi tittar på hur du agerar och vad du kommunicerar. Ibland arbetar vi bara med hästen och tittar på hur den agerar.
Slutligen vill vi se er i balans tillsammans.