Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
Mjölnir, medaljtagaren!
Mjölnir har tagit 7 VM-guld ( 4 senior & 3 junior)!
Mjölnir har nästan varje säsong tagit medaljer på SM och har många SM guld i bagaget!
Mjölnir har NM guld i kombination!
Mjölnir har världrekord i 250m pass 2002, första tiden under 20,0 sek!
På SM -99 tävlades Mjölnir av tre olika ryttare! Han kom tvåa i femgång ungdom med Max Olausson, tvåa i stilpass med Magnús och trea i flygande pass med Anna. På VM samma år slog han sig, med Anna på ryggen, in bland de tio bästa i båda passgrenarna.

2001 representerade Anna och Mjölnir Sverige på VM i Österrike och gjorde det med bravur. Ett VM-guld i 250 m pass, en fjärde plats i stilpass och en sjundeplats i kombinationen. I konkurrens med ekipaget med nyaste världsrekordet, Reynir Adalsteinsson JR, förre världsmästaren Sigurdur Bardarsson m fl knep Anna guldet på tiden 21.6 - den snabbaste tid någon kvinnlig ryttare ridit på!

2002 tävlades Mjölnir med en helt enastående framgång!!! Stockholmsmästerskapen, SM, landskampen i Danmark och Euromot i Tyskland - 14 starter och 14 guld. Magnús och Mjölnir satte också det unika världsrekordet i 250 m flygande pass med tiden 20,9 sek. Resultaten gör honom och Magnús till världsetta på FEIF:s världsranking samt placerar Magnús som etta på Sveriges ryttarranking. Mjölnir håller på att bli en legend i tävlingssammanhang och inte verkar hans avkommor att bli sämre! Mjölnir är Hästen med stort H som man bara får äga och rida en period under sitt liv och vi är oerhört tacksamma och stolta att få presenteras tillsammans med Mjölnir. Varje träningspass med honom är en guldstund, då man smittas av hans glädje och samarbetsvilja.

2003 VM-guld! Magnús red Mjölnir på VM i Danmark och det resulterade i Mjölnirs andra guld i flygande pass. Dessutom tog de silver i speedpass och stilpass. De startade även i flera andra nationella och internationella tävlingar med otroliga resultat. Alla tider i 250 m flygande pass var på 22 s eller bättre. Ytterligare en mycket fin säsong.

2004 Mjölnir hade viloår från tävlingar och fribetäckte hemma i Brösarp hela säsongen.
I april avelsbedömdes en avkomma till Mjölnir - Thruma frá Efri-Gegnirshólum. Hon gick in i första klass med 8,18 för ridegenskaper! Utmärkande för henne är en sprudlande vilja och ett utomordentligt samarbetslynne. Hon fick 8.18 för ridegenskaper. Bl. a 8,5 för tölt och spirit. Hon har dock mer benaktion än sin far, men samma lätthet för rätt takt i alla gångarterna.

2005 VM-guld gånger två! Magnús och Mjölnir red till sej guld i stilpass och flygande pass på VM i Norrköping.

Från 2006 rider, tränar och tävlar Emelie Romland Mjölnir.
De har gjort fantastiska resultat och Mjölnir är en strålande läromästare som lotsat in en ungdomsryttare i landslaget.