Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
Om Brösarpsgården
Mitt i Skånes största naturreservat finns drömgården för islandshästsverksamhet – Brösarpsgården. Gården ligger i Brösarp, tre mil söder om Kristianstad.
Här hittar du 70 ha betesmark på mäktiga backar, där flera små bäckar rinner i bokskogsklädda raviner. På de öppna kullarna växer ljung och en.

I det stora gråstensstallet finns 22 boxar för träningshästar, en undersöknings spilta för ultraljud, en solariebox och 12 boxar för kurshästar och en liten ridhall med hästgym (ett träningsverktyg med bl.a. möjlighet för back- och travträning). Utomhus hittar du en paddock, en longeringsvolt och en ovalbana på 200 meter samt vår senaste stolthet, det stora ridhuset.
Drömstället
Det kändes direkt. Läget erbjöd allt man kunde önska för hästar och människor. Jag såg det som ett stort plus att möjligheten gavs att bygga inredningen precis så som man vill ha det, på hästarnas villkor.
Det var 2002 som verksamheten flyttade till Brösarp. Företaget startades år 1995 och sedan har det växt och växt.

Vi lever i en föränderlig värld och det skapar nya möjligheter och visioner. Nu är målet att sätta Brösarp på islandshäst-världskartan.

"Här vaknar våren tidigt och sommarvindarna dröjer sig kvar långt in på hösten"

Österlen är som ett annat land. Allt är så annorlunda, lite kontinentalt fast ändå inte. Det böljande landskapet, de långa vita sandstränderna, maten och konsten. Här möts himmel och hav på ett sätt som kan få tiden att stanna.

Målet är att Islandshästfrälsta ska kunna hitta allt på rösarpsgården och i Brösarp med omnejd;
Ridutbildning och hästar av högsta klass, upplevelser kring mat, kultur och natur under besök hon oss. Att glömma tid och rum för ett tag.