Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2019-04-03
Var är Magnús när han ”flyger och far”? Några exempel.
– Jag har förmånen att både få träna ekipage ute i Europa men också långt norr ut i Sverige. Räknat från Brösarpsgården är jag här faktiskt närmre till uppdragsgivarna söderut. Sverige är långt, medger Magnús.
– I Tyskland, t.ex., på gränsen mot Nederländerna, tränar jag döttrarna och deras islandshästar hos en känd uppfödare av hopphästar. Hos familjen på gården finns både islandshästar, halvblod och fullblod och denna ”cross over” inspirera mig och ökar min helhets syn på hästvärlden, fortsätter Magnús.

– Oftast reser jag till Tyskland och England och man tror ju fördomsfullt att det i dessa länder, med hänsyn till väder och omgivningar, att ekipagen har bättre träningsmöjligheter jämfört med ryttarna i Kiruna. Det är jag inte beredd att hålla med om, säger Magnús. På kontinenten kan förutsättningarna vara ”för enkla” för en fysisk uppbyggnad av hästarna” medan man i Kiruna har bättre naturliga förutsättningar för träning med större utmaningar. Naturen som träningsarena är klart den bästa.

– Tittar jag på tävlingsmöjligheterna för islandshästekipagen i England på högre nivå så måste dessa ta sig till det europeiska fastlandet med färjor vilket innebär totalt ca 12 timmars resa. Det är ungefär samma tid som Kirunaekipagen behöver för att ta sig söderut. Bland mina kursdeltagare i norra Sverige har jag också samer som aktivt arbetar med sina hästar i olika typer av verksamheter. Det visar verkligen på hur mångsidig islandshästen är.

– Det är en spännande bredd att få arbeta med – från Tyskland/England till Kiruna – och med olika sorter människor, hästar och yttre omständigheter, avslutar Magnús.
Stallspalt
2019-05-22
Lite från SSM

2019-05-14
Betessläpp 15 maj kl.17.00

2019-04-03
Var är Magnús när han ”flyger och far”? Några exempel.

2019-03-05
Lite från istölten i Fredrikshavn på Jylland, Danmark

2019-02-27
Alla kurser nästan fullbokade, men …

2019-02-23
Vårens kurser 2019

Sida << 6 7 8 9 10 >>