Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
Brösarpsgårdens Islandshästakademi 9–13.4 2019
Ger dig …
…en genomgång av dagsläget eftersom häst och ridning är en färskvara. Analys av häst och ryttare.

… inlärningsteknik med fokus på tävlingsgrenarna – FIPO och Gaedingakeppni.

…kunskap om hur du väljer rätt, effektiv och konsekvent väg för din häst. Clinic i ridteknik.

… mål att utveckla dig som ryttare genom Skúlason-metoden med individuellt fastsatta mål.

Sist men inte minst:
Du ska max.prestera dag nr 5 när du rider program (samma upplägg som när Magnús rider mästerskap)och blir bedömd av en internationell FEIF sportdomare.
Därefter tips och kommentarer.


Du får en grundlig insikt och kunskap om vad Skúlason-metoden omfattar. Det ger dig en möjlighet att förbereda dig för tävling på alla nivåer. Bland annat tränade Magnús de framgångsrikaste ryttarna från Tysklands lag på VM i Berlin 2013 efter sin metod och Tyskland genomförde sitt bästa VM på många år.

För att du och din häst ska nå ett maximalt samarbete erbjuds du på Brösarpsgårdens Islandshästakademi ett helhetsorienterat koncept, som steg för steg tar dig närmare målet. Magnús erfarenhet och kompetens att göra det enkelt och lätt att förstå hur du kan utvecklas med din häst oavsett vilken nivå du befinner dig på. Magnús fungerar som din coach och träningspartner på alla stegen av Brösarpsgårdens Islandshästakademi. Din garanti för hög kvalitet på utbildningen.

Brösarpsgårdens islandshästakademi
genomförs som en kunskapstrappa där du får hjälp att ta alla trappstegen upp mot toppen av din förmåga.

Magnús Skúlason är huvudansvarig för Brösarpsgårdens Islandshästakademi. Du får en inblick i hur elitryttare tränar, arbetar och tänker. Ett sätt för dig att utvecklas i din hästkarriär tillsammans med din häst. Vill du gå riktigt långt visar vi dig vägen dit.

Utbildningen leder till utveckling av din talang och kompetenser som ryttare, med individuellt utformade mål, sammanställt och baserat på Skúlason-metoden. Den här utbildningen passar också dig som vill ha en fördjupad heIhetssyn på den isländska hästen.

Kursbok:
Islandshästen – vägen till framgång med hästen som partner” (Skúlason-metoden) av Magnús Skúlason.

Vad:
Koncentrerad, fokuserad träning för islandshästryttare.

Till vem riktar sig kursen?
Till dig som är ryttare och vill få ut maximalt av din träning, ridning och häst men den riktar sig också till dig som är erfaren ryttare och vill ta din ridning upp till en högre nivå.

Och sist, men inte minst, passar den dig som redan har tävlingserfarenhet, har en bra häst, men som behöver få till de sista 10-15 % av ekipagets kapacitet.

Självklart kan du också delta om du är ung och gärna vill arbeta med hästar, är förälder och behöver en röd tråd, eller helt enkelt bara är intresserad av ett bredare och mer helhetsorienterat perspektiv på islandshästen. Det vi förväntar oss av dig är fokusering och engagemang under dina kursdagar här.
Du erbjuds ett individuellt utformade träningsprogram och Magnus fungerar alltid som coach och handledare.

Här följer ett utdrag ur kursplanen för Brösarpsgårdens Islandshästakademi:
Med en riktigt bra grund är det lättare att bygga upp pyramiden av kunskap. Det hela börjar med introduktion och individuell genomgång för att klarlägga nivån och vilka ambitioner du som ryttare har samt hur vi ska arbeta för att nå dina mål. Alla steg på Brösarpsgårdens Islandshästakademi har sin utgångspunkt i dina egna förutsättningar som ryttare och hästmänniska. Vidare går vi in på specifik träning och där kommer våra gästföreläsare in i bilden. Roliga och intressanta grupparbeten kommer också att läggas in i schemat.

Några teman som berörs är
Hur du väljer rätt gren för din häst, skoning, hur du håller din häst frisk, markarbete, skadeförebyggande träning, ridbarhet, gångarts¬träning, alternativ träning, planering av målsättningar; både långsiktiga och kortsiktiga, mental träning, balansträning, tävlingsträning,
tävlingsförberedelse m.m.
Under kursen kommer du också att få rida för
Undervisningen kommer eventuellt delvis att ske på engelska.

Praktisk information, priser och hur du anmäler dig:
Preliminärt tidsprogram: 07.30-17.00
I kursavgiften ingår god mat och näringsrik mat i form av lunch, fika och dryck.
Kursen kommer också att ha ett fokus på kostens inverkan och betydelse för dig som ryttare.

I kursavgiften ingår logi för din häst men pga torka och foderbrist får du ta med hö och annat foder. Din häst har en reserverad box i vårt utestall från kl.16.00 dagen innan kursstart. Du behöver ta med en vattenspann. Brösarpsgården fodrar din häst morgon och kväll om du lägger fram maten väl märkt.

Kursen kostar 10.000 kronor. Sista anmälningsdag är 7 mars.
För att anmäla dig kontaktar du Petronella via mail petronella_davidsson@hotmail.com, sms eller ett telefonsamtal på 073-969 81 86. Mer information får du också säkrast genom henne.
Anmälan är bindande. Innan kursstart kommer du att få en faktura på hela beloppet.

Skulle du få förhinder efter sista anmälningsdag och inte kan vara med får du själv sälja platsen vidare, annars är du betalningsansvarig för hela kursen om inte läkare/veterinärintyg kan uppvisas.

Intensivt! Utmanande! Kul! Välkommen med din bokning!