Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2018-08-13
Magnús lånade ut sina SM-vinnare
Magnús blev efter framgångarna på SM uttagen att representera Sverige på Nordiska Mästerskapen, Margaretehof med Valsa från Brösarpsgården och som personliga reserver – Hraunar frá Efri-Raudalaek, Skyrnir frá Skipaskaga, Nói från Brösarpsgården.
Nu blev det inte riktigt så utan Magnús kom i stället att rida Skirnir och lånade ut till det konkurrerande isländska landslaget både Nói och Hraunar samt medverkade till att Kerfill frá Dalbae deltog.

Hur tänkte han då?
– När ”Island” ställde frågan om hästlån, ville jag gärna hjälpa till. Och under en dryg vecka tränade seniorer och ungdomarna här på Brösarpsgården, berättar Magnús. Det är intressant och lärorikt att se sina egna hästar under andra ryttare. Ungdomarna var här tillsammans med sina pappor som själva rider på elitnivå vilket gav mig ett kunskapsutbyte. Då ser jag det inte som jag ger någonting utan jag får någonting istället!
– Dessutom, fortsätter Magnús, varför ska mina bästa hästar stå i stallet när andra behöver dem? Hade jag varit på Island i samma situation hade jag uppskattat att inte behöva rida ”tredje klassens” hästar.
– Jag vill inte bli betraktad som en sniken, snål dj…l, avslutar Magnús.

Detta resonemang imponerade på undertecknad (bakom tangenterna, Ulla C)

PS! Tilläggas kan att både Jennie Filipsson och Linnéa Vas, som tränar regelbundet för Magnús lånade ut sina elithästar Eidur frá Ármoti och Snör frá Oddgeirshólum respektive Framsyn frá Oddhóli (Linnéas).

Heder åt er alla för den generositeten!

Stallspalt
2018-08-13
Magnús lånade ut sina SM-vinnare

2018-08-07
Om Sommarakademin 2018

2018-07-01
Försäsongen avslutad – en sammanfattning

2018-06-30
Ridskolan slut för terminen och Sommarakademin fullbokad

2018-06-26
Några platser kvar till Sommarakademin

2018-06-16
Hästrundans Grand Final på Svabesholm 17.6

Sida << 6 7 8 9 10 >>