Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2018-05-06
Om vårens Islandshästakademi 2018
Brösarpsgårdens Islandshästakademi med inriktning på tävlingsridning, avslutades i senare delen av april, med att elva motiverade ryttare åkte var och en hem till sitt. Den här gången deltog ekipage från Kiruna/Gällivare i norr till Hannover, Tyskland i söder. Trots det långa avståndet var det andra gången som ekipaget från Gällivare tyckte utbildningen var värt resan.
Hela veckan innebar en intensiv träning med mycket fokus på tävling.

Gästinstruktör var Logi Laxsdal, som utifrån sin erfarenhet som både gaedinga- och sportdomare, gav värdefulla tips. Logi är själv, som ryttare, flerfaldig vinnare i VM och av Landsmot. I vanlig fall är Logi verksam på Island.

En av de sista dagarna deltog också Peder Fredricsson som berättade om sina erfarenheter från storhästvärlden. Hur han tänker och förbereder sig mentalt inför träningar. Och hur han går vidare efter motgångar eller ”landar” efter framgångar.

Flera av de duktiga ryttarna fick också möjlighet att prova på högutbildade hästar som Hraunar och Stefnir för känna skillnaden mellan hästars olika förutsättningar.
Nu liksom tidigare sker all träning efter Skúlasonmetoden där Magnús hjälper dig som ryttare att välja rätt träning och tävlingsgren för dig och din häst.
Att optimera ekipagets förutsättningar – att helt enkelt göra det bästa av vad du har.
(Det har hänt mer än en gång att Magnús ändrat ryttarens vision/idéer om inriktning vilket gett topplacering som resultat och en förvånad ryttare. Reds anm.)
Stallspalt
2018-05-18
Nytt världsrekord – en flygande start på ISIcup

2018-05-11
Samarbete ”under observation”

2018-05-09
Ett stort tack, Katarina

2018-05-08
Skúlasons ”resebyrå”

2018-05-06
Om vårens Islandshästakademi 2018

2018-04-11
Ny foderleverantör

Sida << 11 12 13 14 15 >>