Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2017-11-18
Liten reflektion om Elmiaeventet
Den 27–29 oktober arrangerades för första gången någonsin en islandshästtävling inomhus på en godkänd worldrankingbana
– Elmia Icelandic Powershow.
Tävlingen fungerade även som SM-kval.
Förutom ett framgångsrikt tävlande för Magnús med Skirnir frá Skipaskaga (Skirnir som i sitt livs första tävlingssäsong avslutar med att ta sig till B-final i 4-gång och vinna T2-finalen) så levererade även Hraunar, 18 år och still going strong, sin högsta poäng på många år och avslutade med en tredje placering i 5-gångs finalen. Det var årets andra framträdande för honom efter vårens Flyingetävling. Däremellan har han gått med ston.
En fantastisk häst!

Magnús höll på lördagen en uppskattad clinic med Valsa från Brösarpsgården om 5-gångs- och passridning. På clinicen redovisade han sitt framgångsrika arbete med Valsa vilket bl.a. resulterade i ett nytt världsrekord i stilpass med 9,09 poäng på VM och därmed raderades ett 14 år gammalt resultat.
– Arrangemanget här på Elmia har genomförts mycket bra. Fullt i klass med VM i Holland, tycker Magnús. Proffsigt skött, bra planerat och välbesökt. Särskilt banans underlag och framridnings möjligheterna ska ha cred.

Ett stort grattis skickar vi till arrangörerna Jennie Filipsson Eriksson och Rebecca Benje Holmström för ett väl genomfört event.

PS!
Samtidigt på Elmia, som är ett av Sydsveriges största utställningsområde, pågick även Elmia Scandinavian Horse Show för stora hästar med nationella tävlingar i hoppning och dressyr samt hästauktioner.

Sammantaget gjorde detta att besökaren fick många valmöjligheter på sin inträdesbiljett och kunde välja det som intresserade mest för stunden – islandshäst eller stor häst/halvblod.
Stallspalt
2017-11-21
Utmärkelser och uppskattningar

2017-11-18
Snart är det landskamp på Friends

2017-11-18
Liten reflektion om Elmiaeventet

2017-11-15
Tre nya kurser och ett Kom-ihåg!

2017-10-25
Magnús har clinic på Elmia Icelandic Power Show

2017-10-20
Rida ut och träna tillsammans med Magnús

Sida << 11 12 13 14 15 >>