Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2017-09-01
Summering av VM i Oirschot, Holland
– Ett väldigt bra arrangerat evenemang, tycker Magnús. Troligen med en plats bland de 2–3 bästa jag varit på (Magnús har ridit i svenska landslaget sedan 1995!).
Själva tävlingsplatsen var som en fotbollsarena där en fulltalig publik satt på läktare under tak.
– Härlig stämning men med ett så hårt tryck så jag blev väldigt osäker på hur Valsa skulle reagera eftersom hon inte har så liten tävlingserfarenhet, fortsätter Magnús.

Magnús tyckte också det var intressant att se alla elever som han tränat. Det var inte många finaler som gick av stapeln där han inte hade tränat något ekipage.

– Inför A-finalen i 5-gång låg Valsa och jag fyra samtidigt som vi var i B-final i T2, fortsätter Magnús. T2-finalen var det aldrig aktuellt att rida och i A-finalen för 5-gångs ekipagen var det väldigt tight – mycket lite som skilde ekipagen åt. Huvudgrenen för Valsa är 5-gångs kombination med stilpass som specialgren.

På torsdagen var det så dags för stilpassen och då överträffade Valsa alla Magnús förväntningar. Med en slutpoäng på 9,09 slogs ett 14 år gammalt rekord (satt av Valsas far) och ekipaget stod som segrare. VMs första guld gick till Sverige och Brösarp!

I T2 som reds på fredagen fick Magnús och Valsa poängen 6,83 och kom därmed till B-final.
– Det kändes tryggt inför fortsättningen och för 5-gångs kombinationen, konstaterar Magnús. Vi låg en halv poäng över tvåan och det är bara Hraunar som haft högre kombinationspoäng, vad jag vet.

– Jag avstod medvetet från att rida 5-gångsfinalen. Valsa hade tagit två VMguld och satt ett världsrekord! Det känns bättre att ha tanken kvar att ”kanske jag hade kunnat vinna 5-gångs finalen om jag hade ridit” istället för att rida – och ångra sig med tanken på hästens välbefinnande. Nu känns det bra och vi är nöjda.

På söndagen var det dags för speedpass där Magnús och Valsa slutade 6:a bara 25/100 delar efter den vinnande tiden. Det var tredje gången (!) i sin karriär som hon startade i grenen och detta var hennes bästa tid någonsin.

– Avslutningsvis, summerar Magnús så flöt allting på bra. Bra support från teamet och bra stämning i landslaget så jag är väldigt nöjd.

Stallspalt
2017-09-01
Duktiga elever

2017-09-01
Summering av VM i Oirschot, Holland

2017-08-05
Ny kurser för hösten

2017-07-30
Skirnir frá Skipaskaga – hästen som imponerar stort på Magnús.

2017-07-30
Ändrad e-postadress

2017-07-19
Ridskola för Magnús

Sida << 16 17 18 19 20 >>