Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2017-07-19
Magnus gjorde det. Igen!
När SM för Islandshästar på Sundbyholm i Eskilstuna var över stod Magnús och Valsa från Brösarpsgården som segrare både i femgång och kombination.
– Jag är väldigt nöjd med hur hon har presterat, säger Magnús. Och då menar jag inte att vi vann femgången vilket naturligtvis är en bonus, utan hur Valsa har utvecklats och gått från klarhet till klarhet. Detta är hennes tredje final totalt i tävlingskarriären och målet är inte att hon ska ”ta ut sig” utan att hon ska utvecklas mot kombinationsgrenarna i 5-gång.

– Hennes specialitet är passgrenarna och där levererar hon med mycket kraft och energi, fortsätter Magnús. Valsa är häst med egen vilja så för att resultatet ska bli bra måste jag vara väldigt lyhörd i vårt samarbete.

–Valsa ägs av min yngsta dotter, Vigdis, som fick henne som föl och jag är glad att jag får låna henne, avslutar Magnús.

Så här kommenterar Ishestnews.se finalen:
”Femgångsfinalen var oerhört spännande. Innan passen var det Caspar Hegardt och Oddi från Skeppargården som hade högst poäng med hela 8.0 för skritt och galopp. Magnus Skúlason och Valsa från Brösarpsgården slog istället till med världens passläggningar. De belönades med 8.67! Ingen i publiken kunde räkna ut vem som vunnit.

Det var rent av så att när silvermedaljören skulle in på ovalbanan red Magnus och Valsa in och fick stoppas av arrangörerna. För det var ju han som var svensk mästare och vann med fem hundradelar.”

Och så här motiverade uttagningskommittén för landslaget uttagningen – citat:

”Det här var svåraste året någonsin för uttagningskommittén att ta ut ett landslag, Sverige har många duktiga ryttare att välja bland. Men nu är det klart! Här är de som ska representera Sverige och motiveringarna varför:

”…
Magnus Skúlasson – Valsa från Brösarpsgården
För mycket bra prestationer i både stilpass, T2, femgång och kombination. Vi bedömer att ekipaget har stora medaljchanser i flera grenar.
Personlig reserv fram till 24/7 – Skirnir frá Skipaskaga”
…”

Källa: Ishestnews.se

Mer info kommer T2-segern och om Skirnir frá Skipaskaga – hästen imponerar stort på Magnús.
Stallspalt
2017-07-30
Skirnir frá Skipaskaga – hästen som imponerar stort på Magnús.

2017-07-30
Ändrad e-postadress

2017-07-19
Ridskola för Magnús

2017-07-19
Magnus gjorde det. Igen!

2017-07-18
Nu åker Konni vidare

2017-06-30
Forsæti från Snararp är såld

Sida << 16 17 18 19 20 >>