Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2015-10-06
Storslam för Brösarpsgården på passchampionatet i Tyskland
24-27 september arrangerades passchampionatet i Tyskaland. Josefin och Magnús var på plats för att avsluta säsongen tillsammans med fyra av gårdens hästar – och vilken avslutning de bjöd på!
Med en transport fylld av både gamla och nya stjärnor begav sig Josefin och Magnús mot Tyskland och passchampionatet. VM-hästarna Hraunar och Thór fick en sista chans att visa vad de går för den här säsongen. Den unga och talangfulla Noi från Brösarpsgården fick göra internationell debut och Linda och Liselotte Antonssons fina Tinna frá Thóroddstödum fick också en chans att visa sin stigande formkurva.

Tävlingen bjöd på både sol, härlig stämning och inte minst – fantastiska hästar!

Hraunar fullkomligt glänste. Men det var inte helt självklart att Hraunar skulle få följa med till Tyskland.

– Han hade fått vila ett tag efter VM och från början hade jag inte tänkt att han skulle följa med, men när jag satte igång honom igen kändes han så fin att jag blev tvungen att ta med honom, säger Magnús.

Ett val som skulle visa sig vara helt rätt! En sprudlande glad Hraunar med mycket energi gjorde att de tillsammans vann A-flock på hela 8,96 med 9,0 för både pass, vilja och form under ryttare.

– Hraunar har inte gått så mycket Gaedingakeppni, men än en gång visar han vilken komplett häst han är. Att bara någon dryg månad innan vara i en A-final i femgång på VM och sedan kunna gå på nästan 9,0 i A-flokk. Det här var bästa slutet man kunde få på säsongen, berättar Magnús.

Även Thor fick visa att han är stabiliteten själv och med Josefin i sadeln vann de uttagningen i T2 på hela 7,80 och tog även hem guldet i finalen! De fick även med sig bronset hem i B-Flock på poängen 8,74. 
Noi från Brösarpsgården, endast 6 år gammal dansade fram och vann silvret i T1 på 7,28 endast slagen av tyska mästaren, Noi ägs av Mike Adams. Även Tinna och Josefin börjar hitta formen och vann F2 och blev 5a i A-flock på hela 8,62.

Med sig hem hade de tre guld, ett silver, ett brons, en fjärdeplats och en femteplats. Och prisrummet på Brösaprsgården fortsätter fyllas på med nya medaljer.

– Det här var verkligen ett perfekt avslut på säsongen, säger Josefin som nu börjar blicka mot höstens viktiga träningsperiod.
Stallspalt
2015-11-05
Vårens kurser är planerade

2015-10-06
Storslam för Brösarpsgården på passchampionatet i Tyskland

2015-09-28
Hämtning av beteshästar

2015-08-16
Höstens kurser- OBS Nytt datum på 5g/pass kursen

2015-08-12
VM-medaljer till Brösarpsgården

2015-08-04
Ett tv-team på besök

Sida << 16 17 18 19 20 >>