Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2015-08-12
VM-medaljer till Brösarpsgården
VM i Herning är över, ett VM som bjöd på både nya VM-guld, VM-silver och en del ”stolpe ut”.
– Det var roligt att rida Hraunar då detta var hans sista VM och han håller fortfarande världsklass och kammar hem ett silver i kombinationen, säger Magnús.
VM-veckan inleddes med Magnús och Hraunars 5-gångsgångsuttagning, en ritt som tog dem direkt till A-finalen. Och deras 4e A-final på VM tillsammans! Även Lara och Trú red en fin 5-gångsgångsuttagning och fick rida en A-final för ungdomar.
I Stilpassen var Lara och Trú på gång och slog till med hela 7,54 – och VM-guldet var deras! Dessutom hade de den femte bästa poängen av alla ekipage. Magnús och Hraunar gjorde även de två jättefina lopp och slutade på en fin fjärdeplats på 7,71.

Under torsdagen reds det T2-uttagning. Josefin och Thór var laddade och gjorde en jättefin visning, men fick en ganska ojämn bedömning. Resultatet blev att de till sist hamnade ynka 0,03 poäng ifrån en finalplats. Lite stolpe ut. Men priser fick de ändå ta emot. Josefin och Thór tog nämligen hem segern i ISICUP och fick motta fina priser under en prisceremoni som arrangerades på VM-arenan.
– Även om det hade varit kul att få rida en VM-final kände det roligt att få vinna ISICUP. Det summerar ju ändå två års arbete, säger Josefin.

Under VM:s sista dag var det dags för A-finaler där Lara och Trú var först ut. En något laddad Trú hade lite för mycket spring i benen, men de lyckades ändå ta hem en fin fjärdeplats. Men springet i benen hade de stor nytta av i Speedpassen. 7,39, och en delad bästa tid med Svenska Moa och Mökkvi! Men då Lara och Trú hade en sämre andra tid fick de nöja sig med silver. Dagens sista gren var A-final i 5-gång där Magnús och Hraunar kom på femteplats.

I 5-gångsgångskombinationen gick både ett guld och ett silver till Team Brösarpsgården. Magnús och Hraunar tog hem silvret, och Lara och Trú tog guldet för ungdomar. Magnús och Hraunar har nu gjort fyra VM på rad tillsammans och tagit medalj på samtliga!

Vi vill även passa på att gratulera våra Svenska lagkamrater till fina prestationer som ledde till att Sverige tog hem titelns som bästa nation!
Stallspalt
2015-10-06
Storslam för Brösarpsgården på passchampionatet i Tyskland

2015-09-28
Hämtning av beteshästar

2015-08-16
Höstens kurser- OBS Nytt datum på 5g/pass kursen

2015-08-12
VM-medaljer till Brösarpsgården

2015-08-04
Ett tv-team på besök

2015-07-25
VM-förberedelser på gården

Sida << 16 17 18 19 20 >>