Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2015-07-14
Personliga rekord och medaljer – vilken mästerskapsvecka!
Förra veckan var minst sagt en mästerskapsvecka och Brösarpsgårdens ekipage visade verkligen framfötterna. Höga poäng, snabba passlöp och nya medaljer!
Josefin och Thór frá Kaldbak var först ut när de red sin uttagning i T2, och som de presterade. Med poängen 7,97 var de näst bäst inför A-finalen. Och i finalen var de inte sämre. 8,21 gav dem ett SM-silver, och ett nytt personligt rekord! Ekipaget belönades även med två 9,0 för momentet lös tygel och var bäst i det momentet där de fick hela 8,67.

Förutom Thór hade Josefin även med sig Tinna frá Thóroddstödum som hon startade i 5-gång. Tinna ägs av Liselotte och Linda Antonsson. Ekipaget red sin uttagning tidigt under torsdagsmorgonen och efter de första fyra momenten gick som på räls, men tyvärr missade de en passläggning och då är man borta.

En annan Brösaprsgårdare på SM var ungdomsryttaren Lara Balz och hennes Trú från Sundäng. De red en finfin 5-gångsuttagning som placerade dem i ledning inför finalen med poängen 6,40. Men efter en intensiv SM-vecka med många starter var Trú lite trött i finalen och fick end el missar i passen vilket ledde till att de halkade ner något i resultatlistan. Lara och Trú deltog även i både Stilpass, T2 och Speedpass. I klassen T2 hamnade de precis utanför A-finalen med poängen 6,33. Något de tog igen i Speedpassen där det gick fort! Så fort att de vann på tiden 7,89! Lara och Trú vann även 5-gångskombinationen!

Junior ryttaren Agnes Hyllander har tidigare under året deltagit vid Brösarpsgårdens islandshästakademi och rider regelbundet för Josefin när hon gästar Luleå. Under akademin berättade Agnes att ett av henne mål var att få rida SM. Under helgen red Agnes och hennes häst Robus från Ersnäs sitt första SM och gjorde det fantastiskt bra, så bra att de tog hem guldet i klassen T2 för junoirer på poängen 5,38!

På de tyska mästerkskapen har Johannes ridit pass för fullt. Han och Styrmir från Jagannatha, som ägs av Annika Sundquist, red till sig en andra plats i 250 meter pass för ungdomar på tiden 23,18! I grenen Speedpass noterades riktigt snabba tider. Och trots att Johannes och Styrmir noterade en bra tid på personbästatiden 7,73, hamnade de på en fjärde plats. Vinnaren i Speedpassen för ungdomar red på tiden 7,47!

Medan vi andra varit och tävlat har Agnes hållit ställningarna på gården, vilket hon alltid gör fantastiskt bra. Vi vill passa på att tacka Agnes för att hon gör det möjligt för oss att åka på tävlingar. Att veta att gården och alla hästarna tas väl omhand gör det lättare att fokusera på tävlingen. Tack Agnes!

Nu laddar vi om batterierna och tar sikte på VM i Herning!
Stallspalt
2015-07-25
VM-förberedelser på gården

2015-07-14
Personliga rekord och medaljer – vilken mästerskapsvecka!

2015-07-07
Mästerskapsvecka!

2015-06-25
Josefin och Thór- Vinner ISICUP i T2!

2015-06-17
Sommarkurs 25-26 Juli

2015-06-16
Fina avelsvisningar på Backome

Sida << 16 17 18 19 20 >>