Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2015-04-21
Guldregn och fina avelsvisningar- en bra vecka helt enkelt!
Efter en avelsvisning som gav både en fin första- och andraklassbedömning var det dags för ISICUP Sweden. Brösarpsgården var välrepresenterade och plockade hem inte mindre än 4 guld!
Vid första vändan till Margretehof var det avelsvisning som gällde. De båda fyrgångshästarna Aragon från Götarsvik och Birta från Helagården gjorde jämna fina visningar. Aragon, som är efter Hraunar, höjde sin tidigare bedömning och gick in i förstaklass på 8,02. Fina Birta från Helagården fick en bra andraklassbedöming som fyrgångare med 7,69. Vi passar på att gratulera Aragons ägare, Lars Eriksson och Carina Flodell och Birtas ägare, Lena Brandsten, till deras fina hästar.

Efter den prestationen var det bara att vända hemåt för att ladda om batterierna och ta sikte på ISICUP Sweden. En tävling som bjöd på många fina resultat, framför allt med tanke på hur tidigt på säsongen det är. Och ryttarna från Brösarpsgården var även de på topp!

I ett starkt internationellt startfält hamnade hela fyra guld hos Brösarpsgården. Magnús plockade med sig ett guld i klassen stilpass tillsammans med egenupfödda Valsa från Brösarpsgården på poängen 7,59 och tog även ett guld i femgångskombination tillsammans med Simon frá Efri-Raudalaek och en fjärdeplats i T2 med Hraunar frá Efri-Raudalaek på 7,21.
Josefin och hennes Thór frá Kaldbak gick ut som segrare i klassen tölt T2 på poängen 7,88, som inte bara gav dem segern utan även ett noterat personbästa. Ungdomsryttaren Johannes och passhästen Styrmir från Jagannatha, som ägs av Annika Sundquist, slog till med guld i 250 meter pass på tiden 23,71 sekunder, på ekipagets första tävling tillsammans.

Men det var inte bara Brösarpsgårdens egna ryttare som presterade utan även de elever som tränar hos oss. Många satte sina kval till SM och gjorde fina ritter som också gav utdelning. Linda Antonsson och hennes Tinna frá Thóroddstödum gjorde femgångsdebut och plockade med sig både en femteplats och klarade SM-kvalgränsen. Theresia Kristoffersson och Tristan från Jarde gjorde en fin ritt som gav dem en plats i A-finalen i fyrgång, där de hamnade på en sjätteplats på poängen 6,80. Ungdomsryttaren Clara Olsson och Iris frá Dalbaer tog hem guldet i T2 YR på fina poängen 6,25. En annan ungdomsryttare som var bland de snabbaste på banan var Hilde Klahr på sin Vatnadís frá Oruplund som tog bronset i Speedpass för ungdomar på tiden 9,18s. Även våra långväga gäster Mike och Jemimah Adams gjorde fina ritter, och dessutom äger ju Mike Simon frá Efri-Raudalaek som knep guldet i femgångskombinationen. Grattis till er alla!
Stallspalt
2015-06-11
Dags för visning

2015-05-28
Kronshof Special – vilken tävling!

2015-05-12
Nya guld till Brösarpsgården

2015-05-04
Tävlingskurs 6-7 juni

2015-04-21
Guldregn och fina avelsvisningar- en bra vecka helt enkelt!

2015-04-15
En fullspäckad vecka

Sida << 16 17 18 19 20 >>