Sök  »
Miljö, utveckling, prestation, kunskap och erfarenhet
2014-12-08
Om Sweden International Horse Show på Friends Arena
– Väldigt roligt, summerade Magnús,om sista veckoslutet i november.
En inbjudan från Sweden International Horse Show att delta i Tölt- och passtävling i samband med de stora internationella tävlingarna i Stockholm gjorde att delar av Team Brösarpsgården redan på tisdagen den 25:e november infann sig på nya tävlingsarenan, Friends Arena.

Många var redan i full gång så här i början på veckan.
– En otrolig upplevelse med en så stor tävlingsplats. Både för oss och hästarna. Hraunar som är van i sådana sammanhang tar det mesta med ro och Simon tyckte också det var OK. I alla fall tills han såg de små falabellahästarna*. De luktar häst och låter som häst – men vad är det??!!! Nåja, han kom över det också.

–Själva tölt- och passtävlingen kändes ganska bra. Med tanke på förutsättningarna (Hraunar har betäckt/ haft ett halvårs ”vila” i Tyskland vilket innebär ett halvt års träning för att nå tävlingsform igen reds.anm) skötte sig Hraunar utmärkt och hans lägsta nivå har höjts betydligt. En delad andra placering redan nu bådar gott.
Josefin gjorde bra ritter på Simon men han blev lite het och svårbemästrad. Trots detta slutade ekipaget på en hedervärd femteplats.
Det hela avslutades med en passhow där Magnús inte deltog.
– Svårridet och svårt att göra hästarna rättvisa. Kanske lite fel tidpunkt för oss, avslutar Magnús, men förbaskat roligt att delta i.

Noi hade också en plats i rampljuset med en egen clinic tillsammans med Magnús. Torsdag till och med söndag visade de båda tillsammans hur man tränar och bygger upp ett islandshästekipage i tölt. Det blev en mycket uppskattat evenemang med ett 100-tal besökare vid varje tillfälle

* Mer info om falabellas, världens minsta hästras, hittar du här bland annat här http://sv.wikipedia.org/wiki/Falabella
Stallspalt
2015-02-05
NYHET! Ridhuskort – med ovalbana

2015-02-04
World Toelt i Odense (Danmark) 20–21 februari

2015-02-03
Ungdomens dag på Flyinge

2014-12-29
Lite om världens snabbaste Gná

2014-12-08
Om Sweden International Horse Show på Friends Arena

2014-12-01
Julklappstips

Sida << 21 22 23 24 25 >>